10 απίθανες χρήσεις του ξιδιού που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Όλοι γνωρίζουμε ότι το ξίδι χρησιμοποιείται κυρίως για το μαγείρεμα, αλλά ξέρατε ότι μπορεί επίσης να είναι εκπληκτικά χρήσιμο με άλλους τρόπους; Το ξίδι θεωρείται ότι είναι ένα σούπερ συστατικό λόγω της απίστευτης χρήσης γύρω από το σπίτι. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αξίζει να έχει μια θέση στην κουζίνα σας.

Εκτός από το να είναι ένα ουσιαστικό καρύκευμα στην κουζίνα, παρακάτω θα δείτε 10 καταπληκτικές χρήσεις του ξιδιού που θα σας βοηθήσουν στις δουλειές του σπιτιού σας.

1 Βουλωμένος νεροχύτης

10 απίθανες χρήσεις του ξιδιού που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε 1 Ρίξτε ένα φλιτζάνι ξίδι και μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε ένα φραγμένο νεροχύτη, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό της βρύσης. Έτοιμο! Δεν θα είναι πλέον φραγμένος.

2 Κολλώδη υπολείμματα

10 απίθανες χρήσεις του ξιδιού που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε 2

 

Ψεκάστε μια μέτρια ποσότητα ξιδιού στην περιοχή με το υπόλειμμα. Περιμένετε για λίγα δευτερόλεπτα, μετά τρίψτε και θα φύγει.

3 Αποσμητικό του κάδου απορριμμάτων

10 απίθανες χρήσεις του ξιδιού που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε 3

Βουτήξτε ένα κομμάτι ψωμί σε ξίδι και αφήστε το μέσα στο δοχείο απορριμμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτοιμο! Η αποκρουστική μυρωδιά θα φύγει την επόμενη ημέρα.

4 Καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων

10 απίθανες χρήσεις του ξιδιού που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε 4

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε διάφορα καθαριστικά είδη οικιακής χρήσης. Απλά ανακατέψτε το ξίδι με νερό και προσθέστε μια μικρή ποσότητα υγρού πιάτων, τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε όλο το σπίτι σας.

5 Παγίδα εντόμων

10 απίθανες χρήσεις του ξιδιού που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε 5

#6 Παγίδα εντόμων

Δεν σας αρέσουν οι μύγες στο σπίτι σας; Μην ανησυχείτε. Τοποθετήστε μηλόξιδο σε ένα φλιτζάνι, καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη και κάντε μικρές τρύπες στην κορυφή. Οι μύγες θα παγιδευτούν μέσα.

6 Τσαλακωμένα ρούχα

10 απίθανες χρήσεις του ξιδιού που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε 6 Ανακατέψτε 1 δόση ξίδι και 3 δόσεις νερού και ψεκάστε τα ρούχα σας. Αφήστε το για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.

7 Γρατσουνιές γάτας

10 απίθανες χρήσεις του ξιδιού που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε 7

Οι γάτες μισούν το ξίδι. Ψεκάστε λίγο από αυτό στον καναπέ ή το κρεβάτι σας και η γάτα δεν θα γρατσουνίσει τα έπιπλα ξανά.

8  Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα φυτά

10 απίθανες χρήσεις του ξιδιού που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε 8

Ένα μείγμα από νερό και μηλόξιδο θα βοηθήσει τα φυτά και τα λουλούδια σας να ζήσουν περισσότερο.

9 Καθάρισμα γυαλιών ηλίου

10 απίθανες χρήσεις του ξιδιού που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε 9

Ψεκάστε άσπρο ξίδι στα αγαπημένα σας γυαλιά και σκουπίστε τα με ένα μαλακό πανί. Θα δώσει στα γυαλιά σας μια κρυστάλλινη επιφάνεια αμέσως.

10 Μαγειρικά σκεύη με σημάδια

10 απίθανες χρήσεις του ξιδιού που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε 10

Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι νερό και μισό φλιτζάνι ξίδι στο τηγάνι. Βράζετε για περίπου 5 λεπτά και το σκεύος σας θα είναι σαν καινούριο. via

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *