10χρονος εφηύρε συσκευή για να σταματήσουν παιδιά να πεθαίνουν από τη ζέστη μέσα στα αυτοκίνητα

Σύμφωνα με στατιστικές, από το 1998 έχουν πεθάνει περίπου 712 παιδιά από τη ζέστη μέσα στα αυτοκίνητα, μόνο στις ΗΠΑ. Αλλά χάρη στον 10χρονο Μπίσοπ Κάρι από το Τέξας, αυτοί οι τραγικοί και απρόβλεπτοι θάνατοι θα ανήκουν σύντομα στο παρελθόν.

Ο Μπίσοπ εφηύρε τη συσκευή «Όασις», ένα μικρό και έξυπνο γκάντζετ που παρακολουθεί τη θερμοκρασία που υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο. Μόλις η θερμοκρασία φτάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο, η συσκευή βγάζει κρύο αέρα και ειδοποιεί τους γονείς και την αστυνομία μέσω μιας κεραίας.

Ο μικρός σκέφτηκε την ιδέα για τη μηχανή, όταν πληροφορήθηκε για το θάνατο του 6 μηνών βρέφους του γείτονά του από υπερβολική θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο.

Μέχρι τώρα, ο Μπίσοπ και ο μπαμπάς του έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν 24.000 δολάρια μέσω της πλατφόρμας GoFundMe. Τα χρήματα θα χρησιμοποιούν για την κατασκευή της συσκευής και την εξασφάλιση της πατέντας της.

Από το 1998, έχουν πεθάνει περίπου 712 παιδιά από τη ζέστη μέσα στα αυτοκίνητα μόνο στις ΗΠΑ. 

Δυστυχώς, ένα από αυτά τα παιδιά ήταν ένα 6 μηνών βρέφος, που ζούσε δίπλα στο σπίτι του Μπίσοπ Κάρι.

Ο Μπίσοπ μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, αποφάσισε να κάνει κάτι για να το σταματήσει και εφηύρε τη συσκευή «Όασις».

Η συσκευή παρακολουθεί τη θερμοκρασία που υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο και μόλις εκείνη φτάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο, βγάζει κρύο αέρα.

Επίσης, η έξυπνη συσκευή ειδοποιεί τους γονείς και την αστυνομία μέσω μιας κεραίας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

http://www.youtube.com/watch?v=pF2tVmsAoag

Πηγή