Ψωμάκι σπιτικό !!!

Ζεστό ψωμάκι μόλις βγήκε,και μοσχομυρίζει !!!

Υλικά

  • 4 κούπες αλεύρι
  • 2 κούπες νερό
  • Ένα φακελάκι μαγιά
  • Λίγο αλάτι -Λίγη ζάχαρη
  • Μια κουταλιά τις σούπας λάδι

Εκτέλεση

Σε λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά . Βάζουμε σε μπολ το νερό την μαγιά διαλυμένη το αλάτι το λάδι και την ζάχαρη . Ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο ζυμώνοντας το αλεύρι. Μόλις δούμε  η ζύμη μας να στέκεται και να πλάθεται κάνουμε φραντζολάκι το βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα ή σε ταψάκι το αφήνουμε λίγο να φουσκώσει και ψήνουμε 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο περίπου μία ώρα ανάλογα με τον φούρνο.

Καλή επιτυχία !!!

* Αν έχετε αρτοπαρασκευαστή μπορείτε να το ψήσετε εκεί σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Μαρία Χριστοπούλου “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.