Ζεστό ψωμάκι μόλις βγήκε,και μοσχομυρίζει !!!
Υλικά
- 4 κούπες αλεύρι
- 2 κούπες νερό
- Ένα φακελάκι μαγιά
- Λίγο αλάτι -Λίγη ζάχαρη
- Μια κουταλιά τις σούπας λάδι
Εκτέλεση
Σε λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά . Βάζουμε σε μπολ το νερό την μαγιά διαλυμένη το αλάτι το λάδι και την ζάχαρη . Ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο ζυμώνοντας το αλεύρι. Μόλις δούμε η ζύμη μας να στέκεται και να πλάθεται κάνουμε φραντζολάκι το βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα ή σε ταψάκι το αφήνουμε λίγο να φουσκώσει και ψήνουμε 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο περίπου μία ώρα ανάλογα με τον φούρνο.
Καλή επιτυχία !!!
* Αν έχετε αρτοπαρασκευαστή μπορείτε να το ψήσετε εκεί σύμφωνα με τις οδηγίες του.
Μαρία Χριστοπούλου “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.