Φυσικές θεραπείες για τη σμηγματογόνο και την επιδερμική κύστη

Οι επιδερμικές κύστεις είναι ένα σχετικά σύνηθες φαινόμενο για πολλούς ανθρώπους. Αρκετοί άνθρωποι αναφέρονται σε αυτές ως σμηγματογόνες κύστεις, αλλά αυτό είναι ένα κοινό λάθος. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, οι πραγματικές σμηγματογόνες κύστεις είναι σπάνιες και προέρχονται από τους σμηγματογόνους αδένες που λιπαίνουν τα μαλλιά και το δέρμα.

Οι συνήθως ανώδυνες, επιδερμικές κύστεις συχνά δεν απαιτούν θεραπεία. Ωστόσο, μερικές φορές η μόλυνσή τους ή άλλοι παράγοντες, οδηγούν τους ανθρώπους στην επιθυμία να τις αφαιρέσουν. Ενώ σίγουρα υπάρχουν ιατρικές εγκαταστάσεις εξοπλισμένες για να χειριστούν την αφαίρεση, πολλοί επιλέγουν μια πιο φυσική προσέγγιση. Ευτυχώς, κάποιες θεραπείες μπορεί να βοηθήσει με την αφαίρεση της κύστης του δέρματος. Δείτε τις ακόλουθες συμβουλές:

1.) Μηλόξυδο

Το οξικό οξύ που βρίσκεται στο μηλόξυδο αποδεικνύεται ότι είναι χρήσιμο για την καταπολέμηση των κύστεων. Προστατεύει το δέρμα από τα βακτηρίδια και εξουδετερώνει τη μόλυνση , η οποία έχει προέλθει από την κύστη. Απλά εφαρμόστε το ξύδι απευθείας στην μολυσμένη περιοχή και καλύψτε τη περιοχή με έναν επίδεσμο. Η ίδια διαδικασία πρέπει να γίνεται καθημερινά για μια εβδομάδα μέχρι να δημιουργηθεί ένα σκληρό στρώμα δέρματος πάνω από την κύστη. Αφαιρέστε το σκληρό στρώμα για να επιτρέψετε στην κύστη να στραγγίσει. Διατηρείτε την περιοχή καθαρή και μέσα σε μια εβδομάδα, θα δείτε οτι θα αρχίζει να εμφανίζεται νέο δέρμα.

2.) Πικραλίδα

Μία κουταλιά της σούπας πικραλίδα μαζί με μια κουταλιά βιόλα, καταπολεμούν τις λοιμώξεις που προκαλούνται από τις κύστεις. Απλά ρίξτε το μείγμα σε βραστό νερό για 45 λεπτά. Στραγγίστε το αφέψημα και πιείτε το έως 4 φορές την ημέρα για 10 ημέρες.

Ωστόσο, μερικές φορές η μόλυνσή τους ή άλλοι παράγοντες, οδηγούν τους ανθρώπους στην επιθυμία να τις αφαιρέσουν.

3.) Άλατα Εpsom

Τα άλατα epsom καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα. Γεμίστε μια μπανιέρα με νερό και χρησιμοποιήστε μια γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού. Μουλιάστε στην μπανιέρα επιτρέποντας στο αλάτι να ανακουφίσει τους πόνου και το οίδημα που σχετίζεται με την κύστη.

4.) Αλόη

Η αλόη χρησιμοποιείται σχεδόν από πάντα ως καταπραϋντικός παράγοντας για διάφορες δερματικές παθήσεις. Μπορείτε να εφαρμόσετε το τζελ άμεσα πάνω στην κύστη ή για πιο γρήγορα αποτελέσματα μπορείτε να πιείτε χυμό από Aloe Vera.

5.) Γάλα

Απλά βάλτε ένα φακελάκι τσάι στο γάλα σας και στη συνέχεια τοποθετήστε το στην κύστη καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Με την επαναλαμβανόμενη εφαρμογή, η κύστη θα μειωθεί σε μέγεθος και θα θεραπευτεί γρηγορότερα.

6.) Μέλι

Μια πάστα από μέλι, σιταρόχορτο και μπανάνα, αποδεικνύεται ότι είναι χρήσιμη για την αφαίρεση των κύστεων. Τοποθετήστε την πάστα άμεσα στη μολυσμένη περιοχή και καλύψτε την με έναν επίδεσμο και αφήστε το εκεί όλη τη νύχτα. Η τακτική εφαρμογή θα οδηγήσει σε ταχύτερη ανάρρωση.

7.) Καστορέλαιο

Για άμεση μείωση του μεγέθους της κύστης, το καστορέλαιο είναι ιδανικό. Εφαρμόστε το καστορέλαιο άμεσα επάνω στην κύστη και καλύψτε με ένα ζεστό πανί. Την επόμενη μέρα, το μέγεθός της θα έχει μειωθεί δραστικά.

Οι επιδερμικές κύστεις είναι αρκετά κοινές και συνήθως δεν θα πρέπει να σας ανησυχούν. Ωστόσο, αν αυτές μολυνθούν ή σας πονάνε, τότε θα πρέπει να ζητήσετε ιατρική βοήθεια.

 Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας Το idiva.gr δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.