Φτιάξτο μόνος σου φωτιστικά, μπάλες κήπου από κληματόβεργες!

Αυτές οι μικρές τρελές μπαλίτσες μπορεί να μην σας γεμίζουν το μάτι με την πρώτη αλλά σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη μόλις τις δείτε αναμμένες στον κήπο, την αυλή σας, ακόμη και στο μπαλκόνι σας!

Είναι οικολογικές, και δεν παθαίνουν τίποτα ακόμα και σε άσχημες καιρικές συθήκες καθώς οι κληματαριές είναι πολύ ανθεκτικές στον καιρό!

Τι θα χρειαστείτε:

1. Κληματόβεργες

2. Σύρμα. Κόψτε μικρά κομμάτια σύρμα. Συνήθως κάθε μπάλα χρειάζεται γύρω στα 30 κομμάτια σύρμα. Το σύρμα χρειάζεται για να ασφαλίσετε τις κληματόβεργες μεταξύ τους.

3. κοφτάκι για σύρμα

4. Φουσκωτές μπάλες θαλάσσης. Εαν θέλετε να φτιάξετε φωτιστικά σε διάφορα μεγέθη τότε πρέπει να πάρετε και τα αντίσοιχα μεγέθη σε μπάλες καθώς η μπάλα ουσιαστικά παίζει τον ρόλο του καλουπιού. Φυσικά οι μπάλες πρέπει να είναι αυτές που φουσκώνουν.

Γιατί να αγοράσω φουσκωτή μπάλα; α) Μπορείς μετά να παίξεις στην παραλία β)Εαν χρησιμοποιήσεις κανονική μπάλα τότε για να την βγάλεις απο τις κληματόβεργες πρέπει να τη σκίσεις. Και επείδη δεν μας αρέσει να καταστρέφουμε αλλά να φτιάχουμε αντικείμενα τότε πιστέψτε με καλύτερα μία φουσκωτή μπάλα.

5. Λαμπάκια

6. Αλυσίδα ή σκοινί για να κρεμάσετε τις μπάλες σας. Εαν τις τοποθετήσετε απλά στον κήπο τότε δεν σας χρειάζονται. Οι κληματόβεργες σας θα φαίνονται κάπως έτσι:

Μαζέψτε τις κληματόβεργες όσο είναι ακόμα νωπές και μαλακές. Εαν είναι ξερές τότε θα σπάνε και θα δυσκολευτείτε πολύ. Βέβαια μπορείτε να το κάνετε και έτσι αλλά εμένα μου αρέσει περισσότερο ο εύκολος τρόπος.

Απογυμνώστε τις απο τα φύλλα μέχρι να μείνει ο κορμός. Αρχίστε να τυλίγετε τις κληματόβεργες στη φουσκωμένη μπάλα. Μην περιμένετε να ξεφουσκώσετε την μπάλα και να την βγάλετε την τελευταία στιγμή  γιατί δεν θα βγαίνει και θα πρέπει να τη σκίσετε. Μόλις αρχίσει η κατασκευή σας να παίρνει σχήμα και να γίνεται κάπως σταθερή ξεφουσκώστε και βγάλτε τη μπάλα. Συνεχίστε να τυλίγετε μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Καλό είναι να έχετε έτοιμα τα συρματάκια σας και να μην χρειάζεται να τα κόβετε την ώρα που τυλίγετε. Οπότε τυλίγουμε πιάνουμε με σύρμα και συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό.

Στην αρχή θα σας φανεί κάπως δύσκολο αλλά μόλις η μπάλα πάρει σχήμα γίνετε πιο εύκολο.

Μόλις λοιπόν φτιάξετε τις μπάλες απο κληματόβεργες περάστε γύρω γύρω τα λαμπάκια. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος. Τυλίξτε όπως θέλετε!

Κρεμάστε με σκοινί η αλυσίδα πάνω σε δέντρα ή οπου αλλού θέλετε!

Πηγή