Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα κεράκια για το σπίτι

Αυτά τα κεράκια δεν είναι μόνο πολύ χαριτωμένα, αλλά και πανεύκολα! Επιπλέον, τα φορμάκια για τα μπισκότα σας (κουπ πατ) μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά, μόλις πλυθούν.

Με την βοήθεια των κουπ πατ για τα μπισκότα Τι θα χρειαστείτε: Τις άκρες από χρησιμοποιημένα κεριά Κηρομπογιές στα χρώματα της αρεσκείας σας (προαιρετικά) Κατσαρολάκι Ένα μικρό μεταλλικό μπολ, ή ένα καθαρό κουτί από κονσέρβα Χαρτί ψησίματος Κου πατ στα χριστουγεννιάτικα σχήματα που προτιμάτε Λαμαρίνα Φυτίλια Πώς θα τα φτιάξετε: Βάλτε νερό στο κατσαρολάκι και βάλτε το στο μάτι. Μέσα σε αυτό, βάλτε το μεταλλικό μπολ όπου θα λιώσετε το κερί (μπαιν μαρί). Αν επιθυμείτε τα κεράκια σας να έχουν χρώμα, βάλτε μέσα στο μπολ και μερικά κομμάτια κηρομπογιάς στο χρώμα που θέλετε. Μόλις το κερί λιώσει, είστε έτοιμη.

Καλύψτε την λαμαρίνα σας καλά με χαρτί ψησίματος και τοποθετείστε πάνω του τα φορμάκια. Σε κάθε φορμάκι βάλτε και ένα φυτίλι, στερεώνοντάς το καλά. Στη συνέχεια, με προσοχή, ρίξτε το λιωμένο κερί κρατώντας, όσο μπορείτε, σταθερά τα φορμάκια στην λαμαρίνα. Προσοχή: Αν ρίξετε το κερί όσο ακόμα είναι καυτό, υπάρχει κίνδυνος να λερωθείτε. Μόλις το κερί έχει κρυώσει εντελώς, μπορείτε να βγάλετε τα κεράκια από τις φόρμες τους και να διακοσμήσετε με αυτά τον χώρο σας ή, ακόμα, και να τα προσφέρετε για δώρα.

Πηγή