Φτιάξτε μόνοι σας την πιο στιλάτη βιβλιοθήκη - τραπεζάκι

Φτιάξτε μόνοι σας την πιο στιλάτη βιβλιοθήκη – τραπεζάκι

Υπάρχουν κάποια diy projects που είναι πολύ εύκολα και μπορούν να γίνουν από τον καθένα χωρίς να χρειάζεται να έχετε κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Σήμερα θα αποπειραθούμε να φτιάξουμε μια βιβλιοθήκη με ένα παλιό κυκλικό τραπέζι. Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε για αυτή την αλλαγή είναι γυαλόχαρτο, ξύλινους πείρους, προστατευτικό σπρέι, ηλεκτρικό τρυπάνι, κόλλα για ξύλινες επιφάνειες και βαφή.

1. Μαλακώστε την επιφάνεια με γυαλόχαρτο Αρχικά τρίψτε το τραπέζι με γυαλόχαρτο ώστε να γίνει πιο λεία η επιφάνειά του και να απομακρυνθούν βρωμιές και γρατσουνιές. Μόλις τελειώσετε με το γυαλόχαρτο το τραπέζι σας θα είναι έτοιμο για να βαφτεί.

Φτιάξτε μόνοι σας την πιο στιλάτη βιβλιοθήκη - τραπεζάκι

Μαλακώστε την επιφάνεια του ξύλου με γυαλόχαρτο.

2. Σπρέι για προστασία Στη συνέχεια χρησιμοποιείστε κάποιο προστατευτικό σπρέι για τις βίδες ή άλλες μεταλλικές λεπτομέρειες που μπορεί να έχει το τραπέζι σας, ώστε να μην οξειδωθούν με το πέρασμα του χρόνου.

3. Προσθέστε τους κατακόρυφους ξύλινους κυλίνδρους Αυτοί οι πείροι θα αποτελέσουν τα χωρίσματα για τα βιβλία σας. Για να τοποθετήσετε τους πείρους θα πρέπει να έχετε κάποιο ηλεκτρικό κατσαβίδι ή τρυπάνι για να δημιουργήσετε τις τρύπες. Μετρήστε την απόσταση ανάμεσα σε κάθε στύλο ώστε να είναι ίση.

Φτιάξτε μόνοι σας την πιο στιλάτη βιβλιοθήκη - τραπεζάκι

Προσθέστε τους κατακόρυφους πείρους.

4. Κολλήστε τους ξύλινους πείρους Αφού έχετε μετρήσει την απόσταση από το κάτω μέρος της πάνω επιφάνειας του τραπεζιού μέχρι το πάνω μέρος της κάτω επιφάνειας, και έχετε κόψει τους πείρους σωστά, τοποθετήστε τους στην τρύπα που έχετε ανοίξει και κολλήστε το πάνω μέρος πάνω στο ξύλο για να είστε σίγουροι ότι θα παραμείνει στη θέση του

Φτιάξτε μόνοι σας την πιο στιλάτη βιβλιοθήκη - τραπεζάκι

Βάψτε τη βιβλιοθήκη σας σε ό,τι απόχρωση σας αρέσει.

5. Βάψτε τη μίνι βιβλιοθήκη σας Μπορείτε να βάψετε στο τέλος τη βιβλιοθήκη σας ή να τη βάψετε από την αρχή, ώστε να βαφτούν καλύτερα οι πείροι πριν τους τοποθετήσετε. Επιλέξτε ό,τι απόχρωση θέλετε ανάλογα με τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και ροδάκια κάτω από την βιβλιοθήκη σας για να την μεταφέρετε όπου εσείς θέλετε!

Φτιάξτε μόνοι σας την πιο στιλάτη βιβλιοθήκη - τραπεζάκι

Προσθέστε βιβλία και διακοσμήστε με ό,τι θέλετε.

Πηγή: spirossoulis.com