Φτιάξτε Μόνοι σας Ρωμαϊκού Τύπου Κουρτίνες Εύκολα και Οικονομικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν έχετε στο σπίτι σας απλές περσίδες (που ήδη έχετε βαρεθεί) εμείς θα σας δείξουμε πώς να τις μετατρέψετε σε ρωμαϊκού τύπου κουρτίνες, τις γνωστές ρόμαν κουρτίνες,  που είναι πολύ πιο όμορφες και στιλάτες.

Με τη ρωμαϊκού τύπου κουρτίνα μπορείτε να διακοσμήσετε τα παράθυρα της κουζίνας σας ή να τη χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε με στιλ ένα σημείο του τοίχου σας που δεν θέλετε να φαίνεται.

Χρήματα που θα ξοδέψετε: 20-50 ευρώ ανάλογα με το ύφασμα που θα επιλέξετε και αν έχετε ήδη τις περσίδες. Αν δεν έχετε περσίδες μπορείτε να αγοράσετε από καταστήματα με είδη σπιτιού και κοστίζουν 20-30 ευρώ. Χρόνος που απαιτείται: 30′ για να φτιάξετε την κουρτίνα και 2-3 ώρες για να στεγνώσει καλά η κόλλα.

Tip Προτιμήστε ξύλινα στόρια που είναι πιο σταθερά και θα λειτουργήσουν καλύτερα στην κατασκευή σας.

Χρησιμοποιήστε τις παλιές περσίδες για να φτιάξετε υπέροχες κουρτίνες roman.

Τι θα χρειαστείτε Για να μετατρέψετε τις περσίδες σας σε ρωμαϊκού τύπου κουρτίνα  θα χρειαστείτε χοντρό σταθερό ύφασμα (θα βρείτε σε καταστήματα με υφάσματα), μερικά μανταλάκια, ψαλίδι, μέτρο και κόλλα decoupage (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας), πινέλο ή βούρτσα για την κόλλα.

Βήμα 1ο: Δείτε τι μήκος θέλετε να έχει η κουρτίνα σας μετρώντας την επιφάνεια που θέλετε να καλύψετε. Μετρήστε επίσης το φάρδος για να ξέρετε πόσο ύφασμα θα χρειαστείτε.

Βήμα 2ο: Κόψτε με ένα ψαλίδι τα σχοινάκια που συνδέουν τις περσίδες μεταξύ τους.

Προσοχή να μην κόψετε τα λάθος σχοινάκια. Συνήθως αυτά τα σχοινιά (που δεν πρέπει να κόψετε) είναι πιο λεπτά.

Προσοχή! Μην κόψετε τα σχοινιά που ανοιγοκλείνουν τις περσίδες γιατί χωρίς αυτά δεν θα λειτουργήσει σωστά η κουρτίνα σας.

Βήμα 3ο: Αφαιρέστε τις περσίδες που δεν χρειάζεστε και τοποθετήστε το ύφασμα πάνω σε αυτές  που έχετε κρατήσει συγκρατημένες με τα σχοινιά, φροντίζοντας να βρίσκονται σε ίση απόσταση μεταξύ τους (περίπου ανά 15 εκατοστά). Δέστε κόμπους τα σχοινάκια κάτω από την τελευταία περσίδα για να είναι σταθερή η κουρτίνα σας.

Βγάλτε τις περσίδες που δεν θα σας χρειαστούν.

Tip Το ύφασμα που θα χρειαστείτε θα πρέπει να είναι κατά 4-5 εκατοστά πιο φαρδύ από τις περσίδες σας για να μπορείτε να κολλήσετε τις άκρες του υφάσματος γύρω από τις άκρες των περσίδων.

Βήμα 4ο: Κολλήστε το ύφασμα στις περσίδες κυρίως στις άκρες και λίγο στη μέση. Μην βάλετε κόλλα σε όλο το μήκος των περσίδων γιατί δεν θα φανεί ωραίο το αποτέλεσμα πάνω στην κουρτίνα σας και επιπλέον δεν θα μπορεί να ανοιγοκλείνει όπως πρέπει. Στερεώστε με μανταλάκια όλα τα σημεία στα οποία έχει μπει κόλλα για να σταθεροποιηθούν καλύτερα. Μόλις στεγνώσει καλά η κόλλα, βγάλτε τα μανταλάκια και κρεμάστε την κουρτίνα στο παράθυρό σας.

Χρησιμοποιήστε ριγέ ύφασμα που είναι υπέροχη επιλογή για καλοκαίρι αλλά και χειμώνα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, από το Better Homes and Gardens, πώς θα φτιάξετε την ρόμαν κουρτίνα σας βήμα-βήμα!

Πηγή