Φοινίκια από την Ανατολή

Μια συνταγή από την Ανατολή γεμάτη αρώματα και αναμνήσεις. Θα σας ταξιδέψει γλυκά.

Υλικά

Για την ζύμη:

  • 1300 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. λάδι ηλιέλαιο (ότι σας αρέσει)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. στημένο πορτοκάλι
  • 4 κουτ. του γλυκού γεμάτα μπέικιν
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κουτ. του γλυκού κοφτό κανελλογαρύφαλλα

Για το σιρόπι:

  • 2 1/2 κιλά ζάχαρη
  • 2 1/2 κιλά νερό
  • 3 κουτ. της σούπας γλυκόζη
  • 5 γαρύφαλλα
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • 2-3 σταγόνες λάδι (δεν ζαχαρώνουν τα γλύκα μας)

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κούπα ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μας και σταδιακά ρίχνουμε τα υγρά μας. Ζυμώνουμε καλά προσέχοντας η ζύμη μας να είναι μαλακιά άλλα να μην κολλάει στα χέρια και επειδή το αλεύρι παίζει σπουδαίο ρόλο βάζουμε η βγάζουμε 1-2 κουταλιές μέχρι να επιτύχουμε την σωστή ζύμη.
  2. Πλάθουμε σαν αυγουλάκια και στρώνουμε σε ταψί όπου έχουμε βάλει λαδωμένη λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
  3. Σε μια κατσαρόλα έχουμε βάλει αρκετό ηλιέλαιο να κάψει και τηγανίζουμε τα φοινίκια μας για 1 το πολύ 2 λεπτά μέχρι να πάρουν αυτό το πολύ ωραίο χρυσό χρώμα (προσοχή να μην τα κάψουμε). Τα βγάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί ν αφήσουν το λάδι τους.
  4. Βράζουμε 10 λεπτά όλα τα υλικά για το σιρόπι μας. Σε ζεστό σιρόπι ρίχνουμε τα χλιαρά φοινίκια μας μέχρι να σιροπιαστούν πολύ καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε την μίση συνταγή, γιατί γίνονται πολλά τα φοινίκια μας , άλλα σας υπόσχομαι ότι τη δεύτερη φορά που θα τα φτιάξετε, θα την κάνετε ολόκληρη.

Πηγή