Φλούδες πατάτας με γέμιση πίτσας

Ένα απλό και νόστιμο ορεκτικό. Ιδανικό για μία βραδιά με μπέργκερς ή πίτσες. Προτείνω να μην βγάλετε όλη την σάρκα της πατάτας. Αφήστε ένα πολύ λεπτό στρώμα μόνο για να κάτσει ωραία η σάλτσα ντομάτας.

Φλούδες πατάτας με γέμιση πίτσας. Νοστιμότατες…

Υλικά:

  • 3 μεσαίες πατάτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα, δηλαδή σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
  • μίνι φέτες πεπερόνι

Γαρνίρουμε με:

  • φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Τρίβουμε τις πατάτες με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 ώρα. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, στη συνέχεια, αδειάζουμε τη γέμιση της πατάτας.
  3. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και απλώνουμε από πάνω 1 κουταλιά της σούπας σάλτσας μαρινάρα. Απλώνουμε από πάνω με τυρί μοτσαρέλα και μίνι φέτες πεπερόνι.
  4. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει. Τις βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με την γαρνιτούρα που θέλουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *