kotopoulo-kari

Φέρε την Ινδία στο τραπέζι σου δοκιμάζοντας κοτόπουλο με κάρυ!

Υλικά:

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. κορνφλάουρ
  • 2 κ.σ. κάρυ
  • ξύσμα και χυμό από 2-3 λάιμ
  • 120 γρ. sauce σόγιας
  • 50 γρ. κάσιους
  • 300 ml νερό
  • 1-2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

  1. Σ ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το κάρυ, το κορνφλάουρ και το χυμό από το λάιμ
  2. Τεμαχίζουμε σε μικρά κυβάκια το φιλέτο κοτόπουλο και το μαρινάρουμε στο μείγμα με το κάρυ.
  3. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Αφού κάψει προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να πάρει χρόνια και από τις δύο πλευρές.
  4. Προσθέτουμε τα κάσιους, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη σόγια και το νερό.
  5. Ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα και αφού απομακρύνουμε το τηγάνι από την φωτιά προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *