Black Forest (700 x 399)

Υπέροχο γλύκισμα Black Forest

Ένα υπέροχο γλύκισμα Black Forest. Μια συνταγή για ένα γλύκισμα για όλες τις περιστάσεις που σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας. Απολαύστε το

Υλικά συνταγής

  • 2 κονσέρβες βύσσινο σε σιρόπι (425 γρ. η μια) [*]
  • 1 1/2 κ.σ. βραστό νερό
  • 2 κ.γ. σκόνη ζελατίνης
  • 1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ (προαιρετικά)
  • 2/3 φλ. τσαγιού κορν φλάουερ
  • 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική, πολύ ψιλή [extra fina]
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας
  • 500 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia ή Μασκαρπόνε)
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • 1/2 φλ. τσαγιού καβουρδισμένα φουντούκια ψιλοκομμένα

Παντεσπάνι

Υλικά Παντεσπάνι

  • 6 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • 1 βανίλια ή ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. μπεικιν πάουντερ
  • βούτυρο [για άλειμμα ταψιού]
  • Για παντεσπάνι σοκολάτας αντικαταστήστε 3 κ.σ. αλεύρι με 3 κ.σ. κακάο
  • Για το σιρόπι: Για να σιροπιάσετε το παντεσπάνι σας βράστε για 3′-4΄,1 ποτήρι νερό, 1 ποτήρι ζάχαρη και λίγη βανίλια.

Εκτέλεση Παντεσπάνι

  1. Σπάμε τα αβγά και  τοποθετούμε χωριστά τους κρόκους και τα ασπράδια.
  2. Προσθέτουμε στο σκεύος με τους κρόκους  τη ζάχαρη [κρατάμε 2 κουταλιές για τη μαρέγκα] και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
  3. Χτυπάμε  τα ασπράδια μόνα τους με το μίξερ για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα για να ενσωματωθεί η ζάχαρη.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους και συνεχίζουμε να αν ανακατεύουμε με κουτάλα με πολύ απαλές κινήσεις .
  5. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στα υγρά υλικά και να έχουμε μια λεία κρέμα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί 25 εκ. περίπου,  ελαφρά βουτυρωμένο [ή χαρτί ψησίματος] και ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει καλά.
  7. Το βγάζουμε από το φούρνο.  Αφήστε το να κρυώσει πολύ καλά πριν το κόψετε  σε 2 ή 3 οριζόντια μέρη. [Για τη κοπή χρησιμοποιούμε μεγάλο μαχαίρι ψωμιού, με δόντια]. 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στραγγίζετε τα κεράσια και βάζετε σε ένα μπολ, 1 1/2 φλ. τσαγιού από το σιρόπι του. Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπολάκι και τη περιχύνετε με το 1 1/2 κ.σ. βραστό νερό. Ανακατεύετε καλά και μόλις διαλυθεί η ζελατίνη τη ρίχνετε μέσα στο σιρόπι και ανακατεύετε καλά μέχρι να  ενσωματωθεί.
  2. Τρυπάτε το παντεσπάνι σας με ένα πιρούνι σε διάφορα μέρη και το πασπαλίζετε με το κονιάκ [προαιρετικά]. Με ένα κουτάλι το περιχύνετε με το σιρόπι από το βύσσινο που κρατήσατε. Αν δεν βάλετε το κονιάκ, προσθέστε λίγο σιρόπι ακόμα. Στρώνετε από πάνω τα στραγγισμένα βύσσινα καιτο βάζετε στο ψυγείο για 30 λ ή μέχρι να πήξει.
  3. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρολίτσα, εκτός φωτιάς, αναμιγνύετε το κορν φλάουερ και τη μισή ζάχαρη ζάχαρη. Προσθέτετε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Τοποθετείτε τη κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λ περίπου ή μέχρι να πήξει το μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά.
  4. Χοντροκόβετε τη μισή σοκολάτα, τη προσθέτετε μέσα στο μείγμα κορν φλάουερ και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα σοκολατένιο μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα βύσσινα και το αφήνετε στην άκρη για 15 λ.
  5. Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Στρώνετε το μείγμα τυριού πάνω από το σοκολατένιο μείγμα κορν φλάουερ. Στρώνετε την επιφάνεια και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 4-6 ώρες μέχρι να “σφίξει”.
  6. Παίρνετε την υπόλοιπη σοκολάτα κουβερτούρας και με ένα αποφλοιωτή πατάτας/λαχανικών τη κόβετε σε μακριές, λεπτές “μπούκλες”. Τη πασπαλίζετε πάνω από το γλυκό σας μαζί με τους ξηρούς καρπούς τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *