Υπάρχει κάποιος από εσάς που να μην λατρεύει την Πραλίνα Σοκολάτας; Η δικιά μου πραλίνα είναι έτοιμη σε 10 λεπτά και με λίγα υλικά!

Υλικά

  • 400 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
  • 360 γρ. άχνη ζάχαρη (μπορούμε να βάλουμε από 250 έως 350 γρ. αναλόγως πόσο γλυκό το θέλουμε)
  • 50 γρ. κακάο
  • 80 γρ. σπορέλαιο ή φουντουκέλαιο
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος

Για το σερβίρισμα

  • βάφλες έτοιμες ή pancakes
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο, για άλειμμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
  • παγωτό, προεραιτικά

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια και τα ρίχνουμε μέσα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
  • Μαζί θα ρίξουμε και το σπορέλαιο ή το φουντουκέλαιο, σε περίπτωση που βρούμε.
  • Αρχίζουμε να τα χτυπάμε μέχρι το φουντούκι να διαλυθεί τελείως και να γίνει σαν μία πολύ λεπτή πάστα.
  • Σταματάμε να χτυπάμε τα φουντούκια όταν το μείγμα μας γίνει αραίο πολύ.
  • Αυτό θα πάρει περίπου 4′-5′ (πρέπει να μη βλέπουμε καθόλου φουντούκι).
  • Όσο χτυπάμε θα αναπτύσσεται η θερμότητα. Αυτό θα βοηθήσει τη σοκολάτα μας να λιώσει.
  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα μας και τη ρίχνουμε μέσα στο πολυμηχάνημα.
  • Χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα και έπειτα, αφού σταματήσουμε το πολυμηχάνημα, ρίχνουμε την άχνη και το κακάο (σε περίπτωση που δεν έχετε μεγάλο μίξερ κάντε τη μισή συνταγή).
  • Χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Αποθηκεύουμε την πραλίνα σε ένα μικρό βαζάκι για 1-2 μήνες εκτός ψυγείου και εντός ψυγείου για ακόμα περισσότερο.
  • Για τις βάφλες αλείφουμε με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο στην πάνω μεριά τους και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε στους 200ο C στον αέρα για 5 λεπτά.
  • Μόλις ετοιμαστούν σερβίρουμε την πραλίνα πάνω από τις βάφλες και με δύο μπάλες παγωτό.

Tip

Μπορούμε να την κάνουμε και νηστίσιμη την πραλίνα μας αρκεί να βάλουμε σοκολάτα κουβερτούρα και όχι γάλακτος.

Πηγή