Τυροπιτάκια

Τυροπιτάκια στο τηγάνι. Ότι ποιο εύκολο και νόστιμο έχετε κάνει ποτέ!!

Tο ωραιότερο πρωινό του κόσμου. Από τη λαιμαργία μου καίγομαι πάντα, δαγκώνοντας το καυτό ζυμάρι, με το τυρί που λιώνει. Σε λίγο θα τα φτιάχνουν τα παιδιά μόνα τους. Χωρίς να διαβάζουν τη συνταγή. Αν και ήδη ετοιμάζουν τα μαγικά τυροπιτάκια χωρίς καθοδήγηση.

H συνταγή

Σε ένα μπολ ανακατεύω αλεύρι με λίγο αλάτι, λίγο λάδι, λίγο ξύδι και προσθέτω χλιαρό νερό.

Ζυμώνω μέχρι να έχω μια συμπαγή μάζα.

Πλάθω ένα μπαστούνι και το κόβω σε μικρά κομμάτια.

Με τη βοήθεια πλάστη, ανοίγω τα κομμάτια σε μικρές, στρογγυλές πίτες.

Σε ένα πιάτο που έχω τρίψει φέτα, έχω προσθέσει πολύ λίγο γάλα και πιπέρι.

Βάζω από αυτό το μείγμα πάνω στις στρογγυλές πίτες, τις κλείνω πιέζοντας κάθε πιτάκι με τα δάχτυλα (για να μην ανοίξει) και τηγανίζω σε καυτό αραβοσιτέλαιο.

Υπολογίζω ένα με δύο λεπτά για κάθε τυροπιτάκι από κάθε πλευρά.

Τρώγονται με λαιμαργία προτού κρυώσουν.

Αλλά και όταν κρυώσουν, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο ορισμός του πιο νόστιμου τυ-ρο-πι-τα-κί-ου, παιδικού και ανέμελου. Σαν μικρά χαμόγελα από ζυμάρι.

Πηγή