Τυροκευτέδες αφράτοι στον φούρνο!!!

Μ ε την δόση αυτή γίνονται 30 με 40 τυροκεφτέδες.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Cheddar

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ Οδηγίες

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200° C . Τοποθετείστε σε ταψί φύλλο λαδόκολλας. Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ανακατέψτε το νερό, το βούτυρο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν. Φέρτε σε σημείο βρασμού. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι μονομιάς. Αναδεύουμε το μίγμα με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα.

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ Με το ξύλινο κουτάλι, ρίξτε τα αυγά, ένα – ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας πολύ καλά. Ανακατέψτε το τυρί cheddar και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι σούπας, ρίξτε μπάλες του μείγματος επάνω στο ταψί . Ψήστε για 20 έως 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ Σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *