Τροφές με μαγνήσιο προλαμβάνουν οστεοπόρωση, υπέρταση & καρδιακά

Τροφές με μαγνήσιο προλαμβάνουν οστεοπόρωση, υπέρταση & καρδιακά

Το μαγνήσιο είναι ένα φυσικό ορυκτό που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε ζωντανό οργανισμό. Το σώμα μας περιέχει πολλά μέταλλα, αλλά το μαγνήσιο είναι το τέταρτο πιο άφθονο στα οστάμας. Το άλλο μισό βρίσκεται μέσα στα κύτταρα των μαλακών ιστών και οργάνων μας.

Οφέλη

Όπως όλοι γνωρίζετε, το μαγνήσιο είναι πολύ σημαντικό μέταλλο για το σώμα μας, επειδή κρατά τα κόκκαλα μας γερά. Εκτός όμως από αυτό, το σώμα μας χρησιμοποιεί μαγνήσιο για εκατοντάδες άλλες διεργασίες, όπως για τη διατήρηση της λειτουργίας των νεύρων, την υποστήριξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος και τη ρύθμιση του καρδιακούρυθμού.

Επιπλέον, το μαγνήσιο βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και προωθεί την κανονική πίεση του αίματος και είναι επίσης γνωστό ότι εμπλέκεται στον ενεργειακόμεταβολισμό και την πρωτεϊνική σύνθεση. Το Μαγνήσιο, λοιπόν, επηρεάζει θετικά ορισμένες διαταραχές όπως ο διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα και υπέρταση.

Φυσικές Πηγές

Πράσινα λαχανικά: Το μαγνήσιο είναι συγκεντρωμένο στο κέντρο του μορίουχλωροφύλλης (που δίνει το πράσινο χρώμα), καθιστώντας τα τρόφιμα όπως το σπανάκι, για παράδειγμα, μια πολύ καλή επιλογή.

Δημητριακά ολικής αλέσεως: Το ψωμί ολικής αλέσεως παρέχει διπλάσια ποσότητα μαγνησίου από ότι μας προσφέρει το λευκό ψωμί, διότι η επεξεργασία που έχει υποστεί το λευκό αλεύρι απομακρύνει το μαγνήσιο -το πλούσιο φύτρο και το πίτουρο που υπάρχει στα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Προειδοποιήσεις

Προκειμένου να διατηρηθεί η υγεία, θα πρέπει να διαθέτουμε επαρκή ποσότητα μαγνησίου στον οργανισμό. Σε περίπτωση ανεπάρκειας, ο γιατρός σας θα σας συνταγογραφήσεισυμπληρώματα. Θα πρέπει να ακολουθήσετε τη σωστή δόση και να αποφευχθεί η συχνή χρήση καθαρτικών ή αντιόξινων που περιέχουν μαγνήσιο, διότι πολύ μεγάλη πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να έχει παρόμοια με ανεπάρκεια μαγνησίου, αποτελέσματα και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της όρεξης, χαμηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακή αρρυθμία, διάρροια, ναυτία και δυσκολία στην αναπνοή.

Εμείς όμως στην «τροφή» δεν διατρέχουμε ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως κίνδυνο, διότι γνωρίζουμε καλά ότι τα συνθετικά συμπληρώματα αυτού του τύπου, είναι από άχρηστα, έως βλαβερά. Άχρηστα τα συμπληρώματα βιταμινών! και έτσι προτιμούμε αυτά που προέρχονται από ΦΥΣΙΚΕΣ πηγές, ώστε να τα αναγνωρίζει ο οργανισμός ως τρόφιμα και άρα να τα αφομοιώνει απόλυτα και να τα βιο-διαθέτει όπου χρειάζεται ΧΩΡΙΣ παρενέργειες ή άλλα προβλήματα!!

Έτσι η πρότασή μου για την περίπτωση που θέλετε να πάρετε ένα πραγματικά πολύ καλό συμπλήρωμα διατροφής, είναι:

– είτε ένα Φυσικό Πολυβιταμινούχο προϊόν βασισμένο σε 9 ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ, – είτε τα φύκια A.F.A

που και τα δύο, διαθέτουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και όλα μέταλλα/ιχνοστοιχεία, ένζυμα και καθώς προέρχεται από ΦΥΣΙΚΗ πηγή όλες αυτές οι ουσίες ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ μεταξύ τους!!

Πηγή