Το Ψωμάκι μου!! Πανεύκολο Σπιτικό Ψωμί ολικής άλεσης, με σίκαλη ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!

Υλικά

  • 700 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 300 γρ αλεύρι σίκαλης
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • κ.γ. αλάτι
  • κ.γ. ζάχαρη
  • κ.σ. λάδι
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 700 ml χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι (ολικής και σίκαλης), το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και το λάδι, ζυμώνουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια ελαστική και λεία ζύμη

Στη συνέχεια σκεπάζουμε την λεκάνη μας με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου (να διπλασιαστεί).

Μετά σε μια αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε το φραντζολάκι και το βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να γίνουν διπλάσια.

Τέλος προθερμαίνουμε το φούρνο βάζοντας ένα ταψάκι με νερό στους 220°C , αφαιρούμε το ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μετά χαμηλώνουμε τον φουρό στους 190°C  και συνεχίζω το ψήσιμο για 35 λεπτά περίπου.

Καλοφάγωτο !!

Συνταγή απο Αναστασία Τ. για το idiva.gr