Το Χρώμα Που Πρέπει Να Φοράς Για Να Έχεις Περισσότερη Αυτοπεποίθηση

Η επιστήμη μίλησε: έρευνα που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Social Psychology, στόχευε στο να κατανοήσουμε πώς επηρεάζει τους ανθρώπους και την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους, το κόκκινο χρώμα.

Οι συμμετέχοντες φόρεσαν είτε μπλε, είτε κόκκινο πουκάμισο, χωρίς να ξέρουν ποιο ακριβώς ήταν το αντικείμενο της έρευνας και στη συνέχεια βαθμολόγησαν πόσο ελκυστικοί ένιωθαν. Όπως περίμεναν οι ερευνητές, όσοι φορούσαν κόκκινο ένιωθαν και πιο όμορφοι.

Αυτή δεν είναι η πρώτη έρευνα που δείχνει ότι το κόκκινο μπορεί να επηρεάσει το πώς βλέπουμε τους εαυτούς μας ή τους άλλους, αλλά και πώς συμπεριφερόμαστε. Μια έρευνα του 2013, έδειξε πως οι γυναίκες θεωρούν τις νέες γυναίκες που φορούν κόκκινα, «πιο ελκυστικές σεξουαλικά» (απίθανο εύρημα, τι μας λες;!).

Επίσης μπορεί να επηρεάσει και τις αθλητικές σου επιδόσεις, σύμφωνα με δύο έρευνες του 2011: στην πρώτη βρέθηκε πως το να φοράς κόκκινο μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα και τη δύναμη, ενώ η άλλη υποστήριξε πως το κόκκινο χρώμα αυξάνει την ένταση που βάζεις στις ασκήσεις (δε σας λέω εγώ τυχαία να φοράτε κραγιόν στις προπονήσεις).

Φυσικά, αν το μισείς, δεν είναι αναγκαστικό να φοράς κόκκινο επειδή το λένε οι επιστήμονες, αφού ούτως ή άλλως αν φοράς κάτι που σιχαίνεσαι, δεν πρόκειται να νιώσεις καμία αυτοπεποίθηση. Φόρα αυτό που σε κάνει να νιώθεις τέλεια και κράτα τις έρευνες στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου.

Πηγή