Το σφουγγάρι δεν είναι μόνο για να πλένουμε πιάτα! Δείτε 15 διαφορετικές χρήσεις του που θα σας ξετρελάνουν!

Όλοι στα σπίτια μας έχουμε ένα σφουγγάρι πιάτων! Καθώς αυτό μας βοηθάει να σκουπίζουμε τις επιφάνειες, να μαζεύουμε τις βρωμιές αλλά και να τρίβουμε τα πιάτα μας, διατηρώντας τα καθαρά! Αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο σπίτι μας!

Δείτε 15 διαφορετικές χρήσεις του σφουγγαριού πιάτων:

1.) Κλείνει τους φακέλους

Χρησιμοποιήστε ένα υγρό σφουγγάρι προκειμένου να υγρανθεί η κολλητική ταινία στους φακέλους σας.

2.) Μετατρέψτε το σε παγοκύστη

Βάλτε ένα μουσκεμένο σφουγγάρι σε μια αεροστεγή σακούλα και βάλτε την στην κατάψυξη. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως  παγοκύστη για να διατηρήσετε τη θερμοκρασία των τροφίμων σας.

3.) Κάνει τα μεγάλα παπούτσια να σας ταιριάζουν

Βάλτε ένα κομμάτι σφουγγαριού στο δάχτυλο στο πάτο του παπούτσια εκεί που το παπούτσι σας είναι πολύ μεγάλο. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το παπούτσι θα σας ταιριάζει άνετα.

4.) Απαλύνει ένα πονόδοντο

Κόψτε ένα κομμάτι από ένα αχρησιμοποίητο και αποστειρωμένο σφουγγάρι, και μουλιάστε το σε ουίσκι, εκχύλισμα βανίλιας, ή οτιδήποτε θα σας απαλύνει τον πονόδοντο και τοποθετήστε το στο στόμα πάνω στο δόντι σας.

5.) Κρατάει φρέσκα τα λαχανικά σας

Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα σφουγγάρι μέσα στο συρτάρι λαχανικών σας για να αφαιρέσετε την υγρασία και να κρατήσετε τα λαχανικά σας πιο φρέσκα.

6.) Χρησιμοποιήστε το τελευταίο κομμάτι σαπουνιού

Αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι χρησιμοποιείτε όλο το σαπούνι σας, μπορείτε να κόψετε μια σχισμή στο σφουγγάρι σας και να τοποθετήστε το μικρό κομμάτι σαπουνιού που σας έχει μείνει μέσα σε αυτή.

7.) Απομακρύνει τις τρίχες των κατοικιδίων

Βάλτε ένα στεγνό σφουγγάρι πάνω από τα έπιπλα που έχουν κολλήσει τρίχες από το κατοικίδιο ζώο σας. Η πορώδης επιφάνεια θα πάρει όλες τις τρίχες.

8.) Απορροφά τις οσμές

Ρίξτε λίγο ποσότητας μαγειρικής σόδας πάνω ένα σφουγγάρι και τοποθετήστε το στο ψυγείο προκειμένου αυτό να απορροφήσει τυχόν άσχημες μυρωδιές.

9.) Απομακρύνει τα χνούδια

Χρησιμοποιήστε την πλευρά του σφουγγαριού που χρησιμοποιείτε για τρίψιμο και βουρτσίστε απαλά με αυτή την πλευρά τα ρούχα σας. Τρίψτε με κυκλικές κινήσεις. Τα χνούδια θα εξαφανιστούν!

10.) Υλικό για συσκευασίες

Κόψτε ένα σφουγγάρι σε μικρά τετράγωνα και χρησιμοποιήστε το ως υλικό συσκευασίας για να κρατήσετε τα ευαίσθητα αντικείμενα σας ασφαλή χωρίς να σπάσουν.

11.) Αποτρέπει την περίσσεια νερού

Τοποθετήστε ένα κομμάτι σφουγγαριού στον πυθμένα της γλάστρας σας πριν βάλετε μέσα το φυτό σας. Αυτό θα απορροφά οποιαδήποτε περίσσεια νερού και θα διασφαλίσει ότι οι ρίζες εξακολουθούν να παραμένουν υγρές.

12.) Διορθώνει τις γρατζουνιές στο αυτοκίνητο

Πιέστε ελαφρά λίγη οδοντόκρεμα επάνω σε ένα υγρό σφουγγάρι και τρίψτε τις γρατζουνιές με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια στεγνώστε τες με ένα μαλακό πανί. Δεν θα πιστεύετε τα αποτελέσματα!

13.) Αφαιρεί το βερνίκι νυχιών

Ανοίξτε ένα σφουγγάρι και τοποθετήστε το σε ένα γυάλινο βάζο και ρίξτε λίγο ασετόν στο εσωτερικό του. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα δάχτυλά σας ανάμεσα στους χώρους του σφουγγαριού. Μετακινήστε το δάχτυλό σας προς τα πάνω και προς τα κάτω προκειμένου να αφαιρεθεί το βερνίκι νυχιών αποτελεσματικά.

14.) Βοηθά με την απομάκρυνση της ταπετσαρίας

Μουλιάστε ένα σφουγγάρι σε ένα μαλακτικό υφασμάτων το οποίο αραιώνεται με ζεστό νερό. Πιέστε το σφουγγάρι και περάστε το πάνω από την ταπετσαρία προκειμένου να διαλύσετε την κόλλα. Αυτό θα βοηθήσει ώστε η ταπετσαρία σας να βγει πιο εύκολα..

15.) Χρησιμοποιήστε το ως σφραγίδα χρώματος

Κόψτε το σφουγγάρι σε ότι σχήμα θέλετε, και χρησιμοποιήστε το ως σφραγίδα χρώματος!

Πηγή