Το πρώτο «άνοιγμα»: Ποια καταστήματα μένουν κλειστά – Το σχέδιο 60 ημερών

Αύριο το συμβολικό πρώτο άνοιγμα στη Δικαιοσύνη – Πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα τις επόμενες εβδομάδες

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την καραντίνα ανακοίνωσε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τέσσερις φάσεις άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Η πορεία της σταδιακής άρσης των μέτρων θα είναι η εξής:

  • Αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και τα κέντρα αισθητικής. Παράλληλα, θα αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών με παράλληλη κατάργηση του SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις μας. Παραμένουν κλειστά πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια).
  • Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει το άνοιγμα σχολείων, με σταδιακό άνοιγμα των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένες ημερομηνίες θα δοθούν αύριο στη δημοσιότητα.
  • Στην τρίτη φάση θα ανοίγουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις εστίασης, εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού.
  • Η τέταρτη φάση θα περιλαμβάνει το άνοιγμα των ξενοδοχειακών μονάδων 12μηνης λειτουργίας και στη συνέχεια των εποχιακών τουριστικών καταλυμάτων από τέλος Ιουνίου μέχρι αρχές Ιουλίου.

Όπως γίνεται αντιληπτό από το σκεπτικό του χρονοδιαγράμματος που ανακοινώθηκε επίσημα, τα τελευταία καταστήματα που θα ανοίξουν πύλες θα είναι αυτά της εστίασης και τα πολυκαταστήματα – εμπορικά κέντρα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης θα ξεδιπλωθεί στο δίμηνο Μάιος – Ιούνιος, με χρονική απόσταση μεταξύ της άρσης των περιοριστικών μέτρων. Υπενθυμίζεται πως αύριο Τρίτη (28/4) θα υπάρξει το πρώτο «άνοιγμα» στη δικαιοσύνη, με μερικό άνοιγμα σε Πρωτοδικεία, Ειρηνοδικεία και Υποθηκοφυλακεία.

Σημειώνεται, επίσης, πως αύριο Τρίτη στις 18.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό θα ανακοινώσει τις επίσημες ημερομηνίες για την έξοδο από την καραντίνα. Αμέσως μετά θα υπάρξει εξειδίκευση των μέτρων από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Πηγή: typosthes.gr