Το πιο Παραδοσιακό Ζαχαροκέικ Φτιαγμένο στο Τηγάνι!

Είναι light, έχει υπέροχο άρωμα και ακόμα πιο υπέροχη γεύση. Αυτό το γλυκό θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όλο το καλοκαίρι. Απλά μάθετε να το φτιάχνετε!

Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε είναι:

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. γάλα
  • 1μιση κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ. και 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1μιση φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ασπράδια από 4 αυγά
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Το αποτέλεσμα θα δείχνει κάπως έτσι…

Ξεκινήστε ανακατεύοντας μαζί το γάλα με το ελαιόλαδο για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε μέσα και τη βανίλια.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την baking powder και το αλάτι. Προσθέστε αυτό το μείγμα στο μείγμα του γάλακτος ανακατεύοντας καλά.

Τέλος προσθέστε τα ασπράδια αυγών χτυπώντας επίσης καλά.

Σε ένα στρογγυλό τηγανάκι απλώστε βούτυρο.

Ρίξτε μέσα το μείγμα και ψήστε στον φούρνο για 40-45 λεπτά.

Αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 45 λεπτά πριν το κόψετε και το σερβίρετε. Πασπαλίστε με άχνη από πάνω αν θέλετε.

Πηγή