Το μαζί, θέλει δουλειά και κόπο για να αντέξει στο χρόνο

Βλέπεις, ερωτεύεσαι. Γνωρίζεις, ξαναερωτεύεσαι. Αποφασίζεις να κάνεις σχέση, δίνεις ευκαιρία στην αγάπη να ανθίσει. Μένεις και επιμένεις στη σχέση, αγαπάς.

Το μαζί για δύο ερωτευμένους ανθρώπους δεν αργεί να έρθει. Μετά από τα πρώτα επιτυχημένα ραντεβού, γίνεται μέρος της καθημερινότητας σου, μια ρουτίνα πολυαγαπημένη και καθόλου κουραστική. Και ενώ δεν θέλει χρόνο για να δημιουργηθεί, θέλει κόπο και τρόπο για να κρατήσει! Θέλει αληθινά αισθήματα και γνήσιες προσωπικότητες που σέβονται πρώτα τον εαυτό τους και μετά τον απέναντι τους. Θέλει πραγματική επιθυμία για να αντέξει το μαζί. Για να υπάρξει θέλει θυσίες, ακρότητες, παραχωρήσεις. Τα ζητάει όλα ή τίποτα!

Γιατί το μαζί το έχουν και οι δύο, όχι ο ένας! Γιατί δεν γίνεται να υπάρχει αν ο ένας μόνο, προσπαθεί και επιθυμεί. Διαλύεται, όταν οι προσφορές και οι ενδείξεις αγάπης είναι μονόπλευρες. Το μαζί είναι στη μέση και για να συνεχίσει να βρίσκεται εκεί, πρέπει να το σπρώχνουν και οι δύο πλευρές. Να αγωνίζονται ισάξια και στοχευμένα!

Γιατί δεν γίνεται να θες το μαζί όταν κρατάς την αγάπη για τον εαυτό σου! Όταν αγαπάς, αλλά δεν το λες για να μην πάρουν τα μυαλά του άλλου αέρα. Όταν σκέφτεσαι δύο φορές τις πράξεις σου, με μοναδικό σκοπό να αποφύγεις αυτήν που θα καταφέρει να κακομάθει τον άλλο!

Ορίστε; Δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος από αυτόν για να καταστρέψεις το μαζί. Δεν υπάρχει πιο σίγουρος δρόμος για να κάνεις και τον άλλο να απομακρυνθεί. Σταμάτα λοιπόν, να κρύβεσαι και άσε τον αυθορμητισμό σου ελεύθερο. Δώσε ευκαιρία σε ότι σκέφτεστε και οι δυο να ακουστεί. Μην περιορίζεις και τον ενθουσιασμό του άλλου με τα δικά σου κολλήματα! Τώρα είναι τα ωραία και τώρα πρέπει να τα ζήσετε!

Το μαζί τα θέλει όλα! Δεν αντέχει στα μέτρια συναισθήματα ή στις μικρές αποκαλύψεις. Δεν σηκώνει στους ώμους του τις περίπου αγάπες και τους μη ενθουσιώδεις έρωτες! Το μαζί καταστρέφεται από την ανασφάλεια και την αυτοσυγκράτηση. Δεν νοείται να είσαι μαζί με τον άλλο και να κρατάς φυλαγμένα πολλά από αυτά που νιώθεις, για να τα αποκαλύψεις μόνο όταν πειστείς ότι ο άλλος τα αξίζει πραγματικά.

Πιστεύεις ότι έτσι θα πληγωθείς λιγότερο; Μα ο λόγος που πληγώνεσαι είναι η μη πραγματοποίηση των όσων νιώθεις. Και να τελειώσει το μαζί, πάλι πληγωμένο θα σε αφήσει, παρά τα καλά κρυμμένα σου αισθήματα! Ενώ αν τολμήσεις να τα φανερώσεις, μπορεί να του δώσεις και χρόνια ζωής!

Αυτό είναι το στοίχημα που βάζει ο καθένας με τον εαυτό του όταν αρχίζει το μαζί! Θα μπορέσω να το κρατήσω; Θα είμαι ικανός να το τρέφω συνεχώς; Και η τροφή που χρειάζεται δεν είναι ούτε δυσεύρετη ούτε πωλείται στα πιο ακριβά καταστήματα. Πολύτιμη είναι και πηγάζει από μέσα μας!

Σταμάτα λοιπόν, να συγκρατήσε και να χαλάς τόσο τη δική σου διάθεση όσο και του άλλου. Πίστεψε σε αυτό το μαζί, που με κόπο έφτασε όπου έφτασε, και δυνάμωσε το. Όσο περνάει ο καιρός τόσο μεγαλύτερη είναι και η πείνα του. Τόσες περισσότερες αλήθειες και αποκαλύψεις έχει ανάγκη. Τόσα περισσότερα σ’ αγαπώ θέλει να ακούει. Τόσο περισσότερο θέλει το όλα από το τίποτε, το πολύ από το λίγο! Δωσ’ του λοιπόν, την ευκαιρία του!

Γράφει η Κωνσταντίνα Ποζουκίδου

Πηγή