Το Κόλπο Με Τα Λαστιχάκια Για Να Γίνετε Καλύτεροι Γονείς!

Είσαι μια ‘θυμωμένη μαμά’ ή ένας ‘θυμωμένος μπαμπάς’; Εντάξει, τα παιδιά μερικές φορές μας εκνευρίζουν. Αλλά αν βλέπετε τον εαυτό σας να φωνάζει στα παιδιά σας περισσότερες φορές απ’ότι θα έπρεπε, η blogger Idealist Mom σκέφτηκε ένα απίστευτο κόλπο που θα σας κάνει να συμπεριφέρεστε πιο γλυκά στα παιδιά σας. Και το μόνο που χρειάζεστε είναι 5 λαστιχάκια μαλλιών!

Η ιδέα είναι η εξής: Κάθε μέρα, θα φοράτε 5 λαστιχάκια σε έναν από τους καρπούς σας. Αν φωνάξετε στο παιδί σας ή το μαλώσετε με άσχημο τρόπο, θα μετακινήσετε ένα λαστιχάκι στον άλλο καρπό. Ο στόχος είναι να μην μετακινήσετε κανένα λαστιχάκι, αλλά αν παρεκτραπείτε, θα πρέπει να κάνετε 5 καλά και ‘αγαπησιάρικα’ πράγματα με το παιδί σας για να αντισταθμίσετε το ένα ξέσπασμα.

‘Για κάθε κακή αντίδραση, χρειάζονται 5 θετικές αντιδράσεις για να αποκτήσουμε και πάλι μια θετική σχέση’, δήλωσε ένας αναγνώστης της Idealist Mom, σε ένα viral post στο facebook.

Αλλά τι κάνετε για να αντισταθμίσετε μια έκρηξη; Η Idealist Mom έχει μερικές πολύ απλές συμβουλές – να κάνετε στο παιδί σας μια αγκαλιά, να του πείτε ένα αστείο ή να το ρωτήσετε πώς αισθάνεται.

Το parents.com πήρε συνέντευξη από την Kelly Holmes, μητέρα τριών παιδιών, τη γυναίκα πίσω από το Idealist Mom, για την ανταπόκριση του κόσμου στο κόλπο με τα λαστιχάκια. Αποκάλυψε ότι η ίδια εξακολουθεί να χρησιμοποιεί αυτό το τρικ.

‘Το κόλπο με τα λαστιχάκια έχει μαγικά αποτελέσματα σε μένα’, δήλωσε. Περισσότεροι από 500.000 γονείς έχουν διαβάσει αυτή την ανάρτηση μέχρι τώρα. Έτσι, κάθε μέρα ακούω όλο και περισσότερες ιστορίες από άλλους γονείς για το πώς αυτό το κόλπο τους βοήθησε να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να κατεβάσουν τους τόνους’.

‘Ως γονείς, λαχταράμε μια υγιή, στενή σχέση με τα παιδάκια μας’, δήλωσε η Holmes. ‘Αλλά μέσα στο χάος που επικρατεί στη σύγχρονη ζωή, μπορούμε εύκολα να αγανακτήσουμε και να μεταφέρουμε αυτή την πίεση στις σχέσεις μας με τα παιδιά μας. Τα λαστιχάκια είναι μια απλή, ορατή υπενθύμιση για να προλάβουμε τον εαυτό μας προτού βγει εκτός ελέγχου.

 

#family #fam #fambam #brother #sister #siblings #littleloves #precious #smile #love

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Shauna Harvey (@princessblinggg1) στις Μάι 29, 2017, 5:47μμ PDT

Πηγή