Το «Απέραντο Γαλάζιο» της Αμοργού

Ποια ελληνική παραλία συνδυάζει παρθένα ομορφιά με κινηματογραφική αίγλη; Μα η αμοργιανή Αγία Άννα φυσικά, που την απολαύσαμε ξανά και ξανά στην αγαπημένη ταινία του Λικ Μπεσόν «Απέραντο Γαλάζιο» (1988)!

Όχι ότι περίμενε το εφήμερο της κινηματογραφικής προβολής της για να μαγέψει, το σινεμά δίνει ωστόσο πάντα το κατιτίς παραπάνω. Αν και εδώ ήταν η άγρια και αυθεντική ομορφιά της παραλίας που εξασφάλισε αυτό το μεγάλο μπλε του αγγλικού τίτλου («Big blue») και έκανε τους Ζακ και Ένζο να μην μπορούν να βγουν από το νερό.

Η Αγία Άννα της Αμοργού δάνεισε πράγματι το εκθαμβωτικό του τοπίου της στο «Απέραντο Γαλάζιο», εκεί που τα κρυστάλλινα νερά αντανακλούν τις άγριες όψεις των βράχων και δημιουργούν παιχνιδίσματα του φωτός που διατρέχουν όλη την παλέτα του μπλε.

Και ορκίζεσαι πως βλέπεις όλη την πανδαισία των χρωμάτων, από το τιρκουάζ μέχρι και το απόλυτο μπλε, που σε συνεπαίρνουν και δεν σε αφήνουν να ησυχάσεις μέχρι να κατασταλάξεις.

Αρκετά κοντά στη Χώρα της Αμοργού, η παραλία μοιάζει με ζωντανή καρτ-ποστάλ, ένα από αυτά τα σκηνικά που αν τα δεις, δύσκολα μπορείς να ξεχάσεις. Σαν όραμα είναι που γοητεύει τους πάντες. Ακόμα και τους κινηματογραφικούς δημιουργούς…

Γιατί να πας: για το κινηματογραφικό του πράγματος! Για το «Απέραντο γαλάζιο» που είναι στην πραγματικότητα βαθύ μπλε. Ή γαλανό. Ή σμαραγδί. Ή πράσινο…

Πηγή