Το αλουμινόχαρτο όπως δεν το είχαμε φανταστεί. 15 πανέξυπνες χρήσεις που θα σας εκπλήξουν

Υπάρχουν δεκάδες έξυπνοι τρόποι που το αλουμινόχαρτο μπορεί να κάνει πιο εύκολη τη ζωή σας στο σπίτι, που ούτε καν φαντάζεστε.

Εδώ είναι τα καλύτερα κόλπα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και θα σας λύσουν τα χέρια!

1. Σφραγίστε Τις Πλαστικές Σακούλες

Αν θέλετε να ξανακλείσετε το σακουλάκι με τα πατατάκια ή κάτι παρόμοιο, μπορείτε να διπλώσετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και στις δύο πλευρές του ανοίγματος και να το περάσετε με το ηλεκτρικό σίδερο. Η σακούλα θα κλείσει και πάλι αεροστεγώς.

 

2. Προστατέψτε Τα Οπωροφόρα Δέντρα

Μπορείτε να προστατέψετε τα φρούτα των δέντρων σας από τα πουλιά ή άλλα ζώα, κρεμώντας λωρίδες αλουμινόχαρτου στα κλαδιά. Η λάμψη τους θα τα τρομάξει.

3. Τί Να Κάνετε Για Να Μην Καεί Η Κρούστα Της Πίτας

Μπορείτε να προστατέψετε τις άκρες της πίτας που φτιάχνετε ώστε να μην καεί, με τον εξής τρόπο: Τοποθετήστε αλουμινόχαρτο πάνω στις άκρες περιμετρικά πριν τη βάλετε στον φούρνο.

4. Ντουλάπια & Συρτάρια

Εάν έχετε ντουλάπια ή συρτάρια τα οποία λερώνονται συχνά, μπορείτε να τα επενδύσετε με αλουμινόχαρτο. Όταν λερωθούν, απλά θα πετάξετε το αλουμινόχαρτο. Είναι μια πολύ καλή λύση και θα κερδίσετε πολύτιμο χρόνο.

5. Φρέσκο Σέλινο

Το σέλινο μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο έως και τέσσερις εβδομάδες, αν το τυλίξετε σε λίγο αλουμινόχαρτο.

6. Γυαλίζει Τα Ασημικά Σας

Βράστε 6 φλυτζάνια νερό και βάλτε το στην άκρη να κρυώσει, ενώ κάνετε την υπόλοιπη προετοιμασία για να γυαλίσετε τα ασημικά σας. Απλώστε αλουμινόχαρτο στον νεροχύτη ή σε μια μεγάλη λεκάνη, με τη γυαλιστερή πλευρά προς τα πάνω. Έπειτα θα βάλετε 6 κ.σ. μαγειρική σόδα και 6 κ.σ. αλάτι πάνω στο αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια, θα ρίξετε αργά περίπου 3 φλυτζάνια λευκό ξύδι. Ρίξτε το βραστό νερό και τοποθετήστε τα ασημικά πάνω στο αλουμινόχαρτο. Διπλώστε το αλουμινόχαρτο γύρω από τα ασημένια αντικείμενα και χρησιμοποιήστε το για να τα τρίψετε. Αφήστε τα μέσα στο νερό για 2 λεπτά και θα γίνουν ολοκαίνουργια.

Μια άλλη μέθοδος για να γυαλίσετε τα ασημένια σας αντικείμενα, είναι η μέθοδος της ‘πτώσης’. Εάν έχετε ένα ασημένιο κόσμημα, μπορείτε να το τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο και να το ρίξετε σε ένα δοχείο με νερό και λίγες κουταλιές της σούπας αλάτι, αφήνοντάς το για μια ολόκληρη νύχτα. Το πρωΐ θα είναι πιο λαμπερό από ποτέ.

7. Γρήγορη Ωρίμανση

Τυλίξτε με αλουμινόχαρτο τα κοτσάνια από τις μπανάνες για να τις βοηθήσετε να ωριμάσουν γρηγορότερα.

8. Απαλλαγείτε Από Τα Λίπη

Ποτέ μην ρίχνετε τα λίπη από το μαγείρεμα απευθείας στον νεροχύτη! Αλλά και το να πετάτε το λίπος απευθείας στα σκουπίδια, ενώ είναι ακόμη ζεστό, δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Μια καλή λύση είναι να βάλετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο σε ένα μπολ και να το χύσετε εκεί. Μόλις κρυώσει και σκληρύνει, μπορείτε να το τυλίξετε και να το πετάξετε.

9. Λεκέδες Από Μπογιά

Το αλουμινόχαρτο μπορεί να κρατήσει τα πόμολα της πόρτας και τις κλειδαριές ανέπαφες από λεκέδες, όταν βάφετε.

10. Καθαρός Φούρνος

Γιατί να ξοδεύετε χρόνο για να καθαρίσετε τον φούρνο σας; Απλά, θα στρώσετε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο στο κάτω μέρος του φούρνου. Όταν λερωθεί, θα το αφαιρέσετε και θα το αντικαταστήσετε.

11. Βρεγμένο Ψωμί

Εάν έχετε ψωμί που με κάποιον τρόπο βράχηκε, μπορείτε να το τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο και να το βάλετε στον φούρνο για 3 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θα στεγνώσει, χωρίς να ψηθεί.

12. Εφέ Καθρέφτη

Τα έπιπλα με καθρέφτη ή επένδυση με φύλλα από ασήμι είναι πολύ εντυπωσιακά, αλλά κοστίζουν ακριβά. Μπορείτε να μιμηθείτε αυτό το ύφος και να ανανεώσετε τα έπιπλά σας χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου όμορφο με το λιγότερο δυνατό κόστος.

Δείτε λεπτομερείς οδηγίες για το πώς Θα το φτιάξετε ΕΔΩ

13. Μπαταρίες

Εάν έχετε μια μπαταρία που είναι πολύ μικρή για τη συσκευή σας, μπορείτε να προσθέσετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο μεταξύ της μπαταρίας και του πηνίου για να λειτουργήσει κανονικά.

14. Μαλλιά

Εάν δεν έχετε ειδικό σίδερο για μπούκλες, αλλά έχετε ένα επίπεδο σίδερο, μπορείτε να κάνετε το εξής: Τυλίξτε μία-μία τούφα (αφού τις έχετε γυρίσει αρκετές φορές) με αλουμινόχαρτο και περάστε τις με ένα επίπεδο σίδερο.

15. Εξαφανίστε Τον Στατικό Ηλεκτρισμό

Ρίξτε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο μέσα στο στεγνωτήριο για να προστατέψετε τα ρούχα σας από τον στατικό ηλεκτρισμό. Είναι πραγματικά τόσο εύκολο!

Πηγή