Τούρτα πραλίνα φουντουκιού

Υλικά 1,5 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ 500ml γάλα φρέσκο 4 κουταλιές σούπας κακάο 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη 2 συσκευασίες Morfat Creamy ή 500 ml. KRE TORRE ή απλά 500ml. κρέμα γάλατος με 35% λιπαρά 4 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρης 6 κουταλιές σούπας τρούφα σοκολάτας ή κουβερτούρα τριμμένη 6 κουταλιές σούπας καβουρντισμένα αμύγδαλα 1 βαζάκι 400 gr. έτοιμη πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα(Merent ή Nutella)

Εκτέλεση Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο. Πάνω σε μέτρια φωτιά,ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

 

Τούρτα πραλίνα φουντουκιού 1

Βουτάμε τα μπισκότα ένα-ένα στο σοκολατένιο γάλα και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι με διάμετρο 26 εκ..

Τούρτα πραλίνα φουντουκιού 2

Μαλακώνουμε σε μπεν μαρί την πραλίνα φουντουκιού με λίγο γάλα(2-3 κ.σ.).

Τούρτα πραλίνα φουντουκιού 3

Χτυπάμε την Morfat Creamy ή την κρέμα γάλακτος που επιλέξαμε με την άχνη ζάχαρης σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.

Τούρτα πραλίνα φουντουκιού 4

Απλώνουμε πάνω στα βρεγμένα μπισκότα τη μισή ζεσταμένη πραλίνα, τη μισή σαντιγί και πασπαλίζουμε με τη μισή τρούφα σοκολάτας και λίγα από τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Τούρτα πραλίνα φουντουκιού 5

Συνεχίζοντας την ίδια διαδικασία φτιάχνουμε τη 2η στρώση,μπισκότα – πραλίνα – σαντιγί-σοκολάτα και αμύγδαλα.

Τούρτα πραλίνα φουντουκιού 6

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο αρκετές ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ για να «δέσει».Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Τούρτα πραλίνα φουντουκιού 7

via

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *