Τούρτα Λεμονιού!!!

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

  • 6 αυγά ίδιου μεγέθους θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο απαλά να μην βγει ο αέρας,λίγο αλάτι και τέλος το ξύσμα!Το τοποθετούμε σε ταψάκι βουτυρωμένο ή με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά!Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στην μέση!!!!

ΚΡΕΜΑ:

  • 4 κούπες γάλα φρέσκο
  • 1/3 κούπας ζάχαρη(5 κουταλιές της σούπας)
  • 1 βανίλια
  • 4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • λίγο ξύσμα λεμονιού

Ζεσταίνουμε γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε κορν φλαουρ, αλεύρι διαλυμένο σε λίγο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την βανίλια, ξύσμα και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο!

Αφήνουμε να κρυώσει!

ΣΙΡΟΠΙ:

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • μισό χυμό λεμονιού

Βράσιμο 3 λεπτά

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Σιροπιάζουμε το πρώτο πάτο,ρίχνουμε την κρέμα κλείνουμε με τον άλλο πάτο σιροπιάζουμε!!

Χτυπάμε 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,με 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη,και λίγο χρώμα κίτρινο ζαχαροπλαστικής!

Τοποθετούμε πάνω και γύρω!!Αφήνουμε όλο βράδυ στο ψυγείο!

ΤΑΨΙ: 26-28 εκατοστά!

 Tzeni Tsanaktsidou