Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κρατάμε τα ούρα μας παραπάνω από όσο πρέπει

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν κρατάμε τα ούρα μας παραπάνω από όσο πρέπει

[su_spacer]

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=dg4_deyHLvQ”]

Ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο και πρέπει να κατουρήσετε, αλλά δεν είστε και στο καταλληλότερο μέρος για να σταματήσετε. Είναι εύκολο να σκεφτείτε, «Θα περιμένω απλώς για τον επόμενο ΣΕΑ (Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων).» Αλλά καλύτερα να μην περιμένετε εάν η επόμενη τουαλέτα είναι μακριά, σύμφωνα με αυτό το βίντεο του SciShow.

Το να κρατάτε τα ούρα είναι κακό για σας, εάν τα κρατάτε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το να τα κρατάτε συχνά μπορεί να έχει μερικές αρνητικές και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις όπως η κατακράτηση ουρων ή και η αυξημένη πιθανότητα λοίμωξης.

Οι κύστες των ενηλίκων μπορούν να συγκρατούν μέχρι και δύο γεμάτες κούπες με ούρα πριν το μυαλό δώσει σήμα ότι το σώμα χρειάζεται να ανακουφιστεί. Όταν τα κρατάτε παραπάνω από όσο μπορείτε, οι κυλινδρικοί σφιγκτήρες της κύστης κλείνουν σφιχτά για τα κρατήσουν όλα μέσα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το ζήτημα και σχετικά με την εξαιρετικά σπάνια περίπτωση που η κύστη σας μπορεί να… εκραγεί – μην ανησυχείτε, είναι εξαιρετικά σπάνια – στο βίντεο παραπάνω. Αφού το δείτε, θα σταματήσετε να θεωρείτε την τουαλέτα κοντά στο γραφείο σας δεδομένη.