ύπνος

Τι να αλλάξετε στο υπνοδωμάτιό σας για να κοιμάστε καλύτερα

Ο ύπνος είναι (και πρέπει να είναι) βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας, οπότε αν δεν κοιμάστε αρκετά ίσως πρέπει να σκεφτείτε τι πρέπει να κάνετε για να κοιμάστε περισσότερο και πιο ποιοτικά. Για να σας βοηθήσουμε, σας προτείνουμε πέντε βασικές αλλαγές που πρέπει να κάνετε στο υπνοδωμάτιό σας προκειμένου να απολαμβάνετε περισσότερο τον ύπνο σας.

1. Προμηθευτείτε ένα καλό στρώμα Το στρώμα πρέπει να είναι προτεραιότητα, οπότε επιλέξτε το προσεκτικά. Πάρτε τον χρόνο σας για να αποφασίσετε ποιο σας ταιριάζει περισσότερο και μην ντραπείτε να τα δοκιμάσετε όλα στα καταστήματα που επισκέπτεστε.

2. Τοποθετήστε το προσκέφαλο του κρεβατιού σας στον τοίχο Βάζοντας την κορυφή του κρεβατιού σας στον τοίχο δημιουργείτε μία αίσθηση ψυχολογικής σταθερότητας και αποτρέπετε τυχόν ρεύματα από το να έρθουν προς το μέρος σας. Επίσης, αν έχετε διαβάσει φενγκ σούι θα γνωρίζετε πολύ καλά ότι το κρεβάτι δεν πρέπει να μπαίνει ποτέ κάτω από παράθυρο γιατί «φεύγει» όλη η ενέργεια όταν κοιμάστε.

3. Όχι οθόνες στην κρεβατοκάμαρα Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει και οι έρευνες που έχουν διαπιστώσει ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές, όπως υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες, βλάπτουν τον ύπνο.

4. Διακοσμήστε με συμμετρία Σύμφωνα με την επιστήμη οτιδήποτε είναι συμμετρικό μας φαίνεται και πιο όμορφο στο μάτι, κατά συνέπεια ένα συμμετρικό σκηνικό γύρω από το κρεβάτι σας μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Ίδια μαξιλάρια και στις δύο πλευρές, αντίστοιχα κομοδίνα και είστε έτοιμοι για ύπνο!

5. Ρυθμίστε την θερμοκρασία Η τέλεια θερμοκρασία για τον ύπνο είναι ανάμεσα στους 15 με 19 βαθμούς Κελσίου, οπότε ρυθμίστε αντίστοιχα τον θερμοστάτη σας.

Πηγή: huffingtonpost.gr