Τι μεζέ να ετοιμάσω;

Έχεις καλεσμένους σπίτι και θες να τους σερβίρεις τον κατάλληλο μεζέ. Για αρχή να σου πούμε πως αρκεί η φαντασία και το μεράκι σου. Πέρα όμως από αυτό μπορείς να ετοιμάσεις τον κατάλληλο μεζέ για κάθε περίσταση. Έχει και αυτή η διαδικασία το πρωτόκολλό της…

Τι μεζέ να ετοιμάσω; ΘαλασσινάΘαλασσινά

Αν βαρέθηκες τα παραδείγματα μεζέδων από άλλες χώρες, στα θαλασσινά η Ελλάδα έχει την τιμητική της. Τι πιο ταιριαστό από μυρωδάτο ούζο προκειμένου να συνοδεύσεις τα θαλασσινά; Γαρίδες, όστρακοειδή αλλά και μικρά ψάρια θα κάνουν τον καλύτερο μεζέ για εσένα και την παρέα σου.

Τι μεζέ να ετοιμάσω; ΤυριάΤυριά

To τυρί είναι πολύ καλό συνοδευτικό για όλων των ειδών τα κρασιά. Δεν είναι τυχαίο που οι Γάλλοι, μετρ στο κρασί – και σε σειρά τυριών – σερβίρουν πάντα το κρασί με μια ποικιλία τυριών. Ροκφόρ, γραβιέρα και βέβαια η δική μας φέτα θα συνοδεύσουν τέλεια κάθε κρασί.

Τι μεζέ να ετοιμάσω; ΛουκάνικαΛουκάνικα

Τα λουκάνικα είναι ο ιδανικός πικάντικος μεζές για δροσερή μπύρα. Η νο. 1 επιλογή και των Γερμανών, όταν θέλουν να συνοδέψουν τις αμέτρητες – σε ποικιλία – μπύρες τους. Αντίστοιχα μπορείς να επιλέξεις και μια σειρά αλλαντικών, όπως σαλάμι αέρος.