Τι λάθη κάνουμε στο πλύσιμο των ρούχων

Σήμερα είναι σίγουρο ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα όσον αφορά το πλύσιμο των ρούχων. Είναι μακρινή πλέον η εποχή της σκάφης για  την νοικοκυρά,  αφού σήμερα στα περισσότερα σπίτια υπάρχει το πλυντήριο.

Τα αποτελέσματα στο πλύσιμο των ρούχων σίγουρα κρίνονται από κάποιες λεπτομέρειες. Παρακάτω θα καταγράψουμε τα πιο συχνά λάθη που κάνει μια νοικοκυρά και τα αποτελέσματα στην καθαριότητα των ρούχων της δεν είναι τα αναμενόμενα.

 1. Λάθος τρόπος διαχωρισμού των ρούχων

Σίγουρα πρέπει να προσέχουμε το χρώμα των ρούχων, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Θα πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή  στον τύπο που έχει κάθε ύφασμα. Δεν πρέπει να βάζουμε μαζί πετσέτες και συνθετικά ρούχα.

Δεν θα πρέπει να πλένονται τα ρούχα και να τρίβονται έντονα. Υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστεί στο σημείο της τριβής τρύπα. Αν θέλουμε να το αποφύγουμε τότε ένα λευκό ύφασμα πάνω στο λεκέ που θα το αφήσουμε να μουσκέψει  είναι η λύση.

 1. Λάθος ποσότητα σκόνης απορρυπαντικού

Στην περίπτωση που έχουμε χρησιμοποιήσει περισσότερη σκόνη απορρυπαντικού από αυτή  που χρειάζεται θα δημιουργηθεί πολύς αφρός και  θα έχουμε λεκέδες σε μέρη των ρούχων και θα τα κάνει  να φαίνονται πιο βρώμικα.

     4. Προσοχή στα ρούχα με φερμουάρ

Τα ρούχα αυτά θα πρέπει να κλείνουν καλά πριν το πλύσιμο, ώστε να μη χαλάσουν άλλα ρούχα από τα δοντάκια του φερμουάρ.

 1. Προσοχή στα ρούχα με κουμπιά

Πάντα θα πρέπει να ξεκουμπώνουν τα κουμπιά γιατί μπορεί να ξηλωθούν και  το ρούχο ένα μην έχει καλή εμφάνιση.

 1. Λάθος ποσότητα χλωρίνης

Η χλωρίνη έχει την ιδιότητα να κάνει τα ρούχα λιγότερο ανθεκτικά και για αυτό θα πρέπει να επιλέγουμε υψηλές θερμοκρασίες και εφόσον είναι δυνατόν να πλένουμε στο χέρι προσθέτοντας δύο σταγόνες χυμό λεμόνι.

 1. Τρόπος πλυσίματος των μαγιώ και των αθλητικών ρούχων

Τέτοια ρούχα λόγω της ύφανσής τους πρέπει να πλένονται μόνο στο χέρι με κρύο νερό.

 1. Απαραίτητος χρόνος ανάμεσα στις πλύσεις

Δεν θα πρέπει να αφήνουμε χρόνο ανάμεσα σε δύο πλύσεις. Έτσι εξοικονομούμε ηλεκτρική ενέργεια και έχουμε  διατήρηση της θερμότητας από την προηγούμενη πλύση τα καλύτερα.

 1. Χρήση ενός κύκλου για μαξιλάρια και κουβέρτες

Πρέπει να αποφύγουμε να παραμείνει σαπούνι μέσα στα μαξιλάρια εάν πλένουμε πουπουλένια μαξιλάρια και κουβέρτες.

     10. Ο σωστός τρόπος να πλένουμε τις κάλτσες

Καλό θα είναι να πλένουμε πρώτα από όλα τα ρούχα, τις κάλτσες ώστε να μην χρειαστεί μετά το πλύσιμο να πρέπει  να βρούμε το ταίρι τους.

 1. Χρήση μαλακτικού στις πετσέτες

Για να μην έχουμε απορρόφηση της χωρητικότητας στις ίνες, καλύτερα είναι να μην πλένουμε  πετσέτες χρησιμοποιώντας μαλακτικό.

 1. Υπερφόρτωση πλυντηρίου

Αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν πρέπει να κάνουμε. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το πλυντήριο να εμφανίσει βλάβη.

 1. Λάθος τρόπος να πλένουμε το αντιανεμικό

Για να μη χάσει τη φόρμα του αυτό το είδος ρούχου, καλό θα είναι να πάρουμε και να βάλουμε τρεις μπάλες του τένις μέσα στο πλυντήριο. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να απαλλαγείτε από τον αφρό.

 1. Χρήση ακριβού απορρυπαντικού

Έχουμε στο σπίτι μας πολλά υλικά που μπορούν να υποκαταστήσουν τα απορρυπαντικάτου εμπορίου. Τέτοια είναι το αλάτι που κάνει τα ρούχα να φαίνονται πιο φωτεινά  και η κιμωλία που βοηθά στην εξάλειψη των λεκέδων. Επίσης ο χυμός λεμονιού κάνει τα ρούχα πιο απαλά και τους δίνει υπέροχο άρωμα.

 15 Έλλειψη φροντίδας στο πλυντήριο

Την φροντίδα του πλυντηρίου πρέπει να την έχουμε ως προτεραιότητά μας. Θα πρέπει να καθαρίζουμε συχνά τις θήκες του απορρυπαντικού  από υπολείμματα και να αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου για να στεγνώνει ο κάδος. Θα βοηθούσε μια φορά  τον χρόνο τουλάχιστον να κάναμε μια πλύση με ξύδι και ζεστό νερό, ώστε το πλυντήριο να διατηρείται καθαρό κι έχοντας όμορφο άρωμα.

Είναι σίγουρο ότι αν προσέξουμε τα παραπάνω, τα αποτελέσματα στο πλύσιμο των ρούχων μας θα μας δικαιώσουν.

Πηγή