Οι δύο θάνατοι που «σημάδεψαν» τη Νικολέττα Καρρά: «Δεν μπορώ να διαχειριστώ την απώλεια»

Οι δύο θάνατοι που «σημάδεψαν» τη Νικολέττα Καρρά: «Δεν μπορώ να διαχειριστώ την απώλεια»

Πότε έχρισε ψυχολογικής βοήθειας;

Μπορεί η Νικολέττα Καρρά στη ζωή να δηλώνει μαγκάκι, ωστόσο, δεν κρύβει ότι έχουν υπάρξει δυο φορές που «λύγισε». Μην μπορώντας να διαχειριστεί τον θάνατο της μητέρα της, αλλά και τη ξαφνική απώλεια του τετράποδου φίλου της, η ηθοποιός αποκάλυψε στο περιοδικό «YOU» και την Τίνα Μεσσαροπούλου το πώς διαχειρίζεται το θέμα του θανάτου, αλλά και πότε χρειάστηκε τη βοήθεια του ψυχολόγου.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξής της:

Το καλοκαίρι που σε είδα ήσουν πολύ στεναχωρημένη γιατί είχες «χάσει» το γατάκι σου. «Μετά την απώλεια της μητέρας μου, που ήταν χρόνια πριν, η πρώτη απώλεια που έζησα ήταν αυτή της γάτας μου. Όλοι όσοι χάνουν τα ζωάκια τους στενοχωριούνται πάρα πολύ. Πάντως νομίζω ότι το μεγέθυνα πολύ στο μυαλό μου για την απώλεια, δυστυχώς, δε μπορώ να τη διαχειριστώ πια».

Τελικά εξοικειώνεται κανείς με αυτό το θέμα; «Όχι. Γιατί όσο κι αν προσπαθώ να είμαι ρεαλίστρια, την απώλεια δε μπορεί να τη χωρέσει αντικειμενικά ο ανθρώπινος νους. Απλώς τη δεχόμαστε γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πίστευα ότι θα το χειριστώ με περισσότερη ψυχραιμία, αλλά ήμουν χειρότερα από ό,τι περίμενα. Και τελικά μετά από τόσα χρόνια κατάλαβα ότι ο θάνατος είναι ένα θέμα που πρέπει να το δουλέψω. Να πάω σε έναν ειδικό να με βοηθήσει γιατί είδα ότι παθαίνω μεγάλη ζημιά».

Δεν έχεις πάει ποτέ σε ψυχολόγο; «Όχι δεν έχω πάει. Είχα σκεφτεί μετά το χαμό της μαμάς μου να πάω αλλά δεν το έκανα τελικά, τα έβγαλα πέρα μόνη μου. Έτσι κι άλλως μου αρέσει να κάνει συζητήσεις με τον εαυτό μου και να τον ψαχουλεύω γενικά και νομίζω ότι τα καταφέρνω σε έναν πολύ καλό βαθμό».