Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο, ανανά και κάσιους

Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο, ανανά και κάσιους

Ανανάς, κοτόπουλο και ρύζι σε ένα ακαταμάχητο εξωτικό πιάτο

Αν θέλετε να μαγειρέψετε κάτι ιδιαίτερο, χωρίς πολύ κόπο, που θα κλέψει τις εντυπώσεις σε ένα φιλικό τραπέζι, είστε στη σωστή συνταγή.

Υλικά (2 άτομα)

  • 1 ανανά (κομμένο κατά μήκος στα δύο)
  • 2 στήθη κοτόπουλου (μικρά κομμάτια)
  • 250 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 3/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 πορτοκάλια (χυμό)
  • 100 γρ. κάσιους
  • 50 γρ. σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένες)
  • 1 φλιτζάνι ζωμό από κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φουντίτσες μαϊντανό (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Αδειάζουμε την ψίχα από τα δύο κομμάτια του ανανά και την κόβουμε σε κυβάκια.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μισό χυμό από το πορτοκάλι, τον μισό ζωμό κοτόπουλου και το μαγειρεύουμε μέχρι να πιεί το ζουμί του και να μείνει με το λάδι.
  3. Μεταφέρουμε το λάδι από την κατσαρόλα σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το ρύζι μαζί με τα κάσιους και τις σταφίδες.
  4. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε και τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και τον ζωμό ανακατεύοντας μέχρι να πιεί τα υγρά του.
  5. Προσθέτουμε τα κομμάτια του ανανά και το κοτόπουλο ανακατεύοντας ελαφρά 2-3 φορές.
  6. Γεμίζουμε τα δύο κομμάτια του ανανά με το περιεχόμενο του τηγανιού, γαρνίρουμε με φουντίτσες μαϊντανού και σερβίρουμε.

Πηγή:arttable.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *