Τα 9 Έξυπνα Κόλπα Που Χρειάζεστε Για Να Κάνετε Τη Ζωή Σας Εξαιρετικά Εύκολη!

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που βλέπουμε και λέμε στον εαυτό μας: «Γιατί δεν το σκέφτηκα αυτό;» Όλες οι χρήσιμες συμβουλές που βρίσκουμε στο διαδίκτυο μας εξοικονομούν χρόνο και χρήμα, αλλά συχνά πρέπει να ξοδεύουμε πολλές ώρες ψάχνοντας πώς να εξοικονομήσουμε χρόνο. Τρελό, ε;

Αυτά τα 9 κόλπα είναι τα βασικά που πρέπει να ξέρετε. Αντιμετωπίζουν τα οικιακά σας προβλήματα με εύκολες και φθηνές λύσεις.

1. Μετακινήστε εύκολα τις συσκευές (Apartment Therapy)

Αποφεύγετε τον καθαρισμό κάτω από ή πίσω από τις συσκευές σας επειδή είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθούν; Τώρα μπορείτε να τις κάνετε να γλυστράνε εύκολα, ψεκάζοντας υγρό καθαρισμού για τα τζάμια μπροστά από τη συσκευή. Αυτό επιτρέπει στη συσκευή να συρθεί απαλά πάνω στη σκληρή επιφάνεια.

2. Χρησιμοποιήστε πάγο για να αφαιρέσετε τα σημάδια των χαλιών (The Budget Decorator)

Η μετακίνηση των επίπλων σας μπορεί συχνά να αποκαλύψει έντονα σημάδια στο χαλί. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να ανασηκώσετε το πέλος του χαλιού τρίβοντάς το με το χέρι, εάν ακολουθήσετε αυτή τη χρήσιμη συμβουλή.

Τοποθετήστε μερικά παγάκια πάνω στην περιοχή που έχει σημαδευτεί. Καθώς λιώνουν, το πέλος του χαλιού θα ανασηκωθεί. Ένα γρήγορο πέρασμα με ηλεκτρική σκούπα και δεν θα φαίνεται τίποτα!

3. Σταματήστε το τρίξιμο (Bob Vila)

Μια θορυβώδης πόρτα μπορεί να σας τρελάνει, αλλά απλά δεν είχατε τον χρόνο να αγοράσετε ένα λιπαντικό μόνο για αυτόν τον έναν μεντεσέ. Δεν χρειάζεται – απλά πάρτε από την κουζίνα σας το υγρό σαπούνι πιάτων. Μερικές σταγόνες θα εξαλείψουν το τρίξιμο και θα αποκαταστήσουν την ηρεμία στο σπίτι σας.

4. Γυαλίστε τις ανοξείδωτες επιφάνειες (Dawn) Μπορεί να έχετε ακούσει ότι οι ανοξείδωτες συσκευές είναι δύσκολο να καθαριστούν. Μπορεί να έχετε ακόμη μπει στον πειρασμό να αγοράσετε εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού για ανοξείδωτα. Το μόνο που χρειάζεται για να αποκτήσουν λάμψη είναι μερικές σταγόνες σαπουνιού πιάτων σε ένα σφουγγάρι. Απλώστε το στην επιφάνεια που θέλετε και στη συνέχεια στεγνώστε με ένα καθαρό πανί.

5. Αφαιρέστε τις ετικέτες από οποιοδήποτε αντικείμενο (The Busy Budgeter)

Δεν χρειάζεται να χάνετε χρόνο προσπαθώντας να αφαιρέσετε τις αυτοκόλλητες ετικέτες. Απλά προσθέστε μια κουταλιά Oxiclean (υγρό αφαίρεσης λεκέδων) σε γεμάτο νεροχύτη με ζεστό νερό και βυθίστε τα αντικείμενα. Οι ετικέτες θα ξεκολλήσουν αμέσως.

6. Αφαιρέστε εύκολα τη μπογιά από τα χέρια σας (Mom4Real)

Δεν χρειάζεται να τρίβετε τα χέρια σας για να αφαιρέσετε τις βαφές χειροτεχνίας ή το χρώμα οικιακής χρήσης. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια αναλογία 1:1 από λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα. Το λάδι καρύδας βοηθά στη διάλυση του χρώματος ενώ η μαγειρική σόδα προσφέρει απαλό καθάρισμα.

7. Οργανώστε τα καλώδια (Organize with Sandy)

Ένα μπερδεμένο κουβάρι από καλώδια σας κοστίζει χρόνο και μπορεί να οδηγήσει σε φθαρμένα καλώδια που δεν λειτουργούν σωστά. Αυτή η δημιουργική ιδέα χρησιμοποιεί ρολά χαρτιού υγείας για να τα αποθηκεύσετε. Απλά τυλίξτε το καλώδιο και βάλτε το μέσα στο ρολό. Μια ετικέτα στην εξωτερική πλευρά σας εξοικονομεί χρόνο όταν ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο καλώδιο.

8. Χρησιμοποιήστε μια χνουδωτή κάλτσα στη σκούπα swiffer (One Good Thing)

Οι σκούπες swiffer είναι εξαιρετικές στον έλεγχο της σκόνης, αλλά τα ανταλλακτικά πανάκια μπορεί να είναι ακριβά. Μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας επαναχρησιμοποιούμενα πανάκια Swiffer χρησιμοποιώντας μια χνουδωτή κάλτσα. Η κάλτσα γλιστρά πάνω στη σκούπα και θα πιάσει όλη τη βρωμιά και τη σκόνη. Απλά βάλτε την στο πλυντήριο όταν τελειώσετε το σκούπισμα.

9. Σκουπίστε και φρεσκάρετε συγχρόνως (The Thrifty Couple)

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια υπέροχη μυρωδιά στο σπίτι ενώ το καθαρίζετε με την ηλεκτρική σκούπα, προσθέτοντας μερικές νιφάδες μαλακτικού ρούχων στη σακούλα της σκούπας ή στο κάνιστρο. Το Thrifty Couple συνιστά να προσθέσετε περίπου 12 μπίλιες μαλακτικού που θα κρατήσουν για αρκετές εβδομάδες.

Πηγή