Τα οφέλη του σεξ στην Υγεία!

Τα οφέλη του σεξ στην Υγεία!

Το σεξ δεν είναι μόνο θέμα απόλαυσης είναι πάνω απ’ όλα θέμα υγείας…

Αυτό υποστηρίζουν οι ειδικοί και παραθέτουν μια σειρά από τα προνόμια που προσφέρει στον οργανισμό μας το σεξ.

1) Βοηθά την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Σύμφωνα με την ειδική σεξολόγο Dr. Yvonne K. Fulbrigh «Οι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι αρρωσταίνουν λιγότερες μέρες». Ειδικότερα όπως αναφέρεται οι άνθρωποι που κάνουν σεξ έχουν υψηλότερα επίπεδα άμυνας ενάντια στα μικρόβια, τους ιούς και άλλους εισβολείς . Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Wilkes στην Πενσυλβάνια διαπίστωσαν ότι φοιτητές που έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα σ’ ένα συγκεκριμένο αντίσωμα σε σύγκριση με τους μαθητές που είχαν λιγότερο συχνά σεξουαλική επαφή.

2) Ενισχύει τη λίμπιντο και όπως υποστηρίζει ο βοηθός κλινικός καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Northwestern Feinberg School of Medicine στο Σικάγο, Lauren Streicher «κάνοντας συχνά σεξ βελτιώνετε την ποιότητά του κάθε φορά και συνεπώς και τη λίμπιντο». Μάλιστα ειδικά για τις γυναίκες ο Dr.Streicher αναφέρει ότι το σεξ βοηθά στη λίπανση αλλά και στη ροή αίματος του κόλπου.

3) Βελτιώνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης των γυναικών. Ένα ισχυρό πυελικό έδαφος βοηθά σημαντικά στην αποφυγή της ακράτειας, κάτι που επηρεάζει περίπου το 30 % των γυναικών σε κάποια στιγμή στη ζωή τους. Το καλό σεξ είναι σαν μια προπόνηση για τους μυς του πυελικού εδάφους και αυτό διότι στη διάρκεια ενός οργασμού οι συσπάσεις των μυών ενδυναμώνουν την περιοχή.

4) Μια έρευνα δείχνει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του σεξ και της μείωσης της αρτηριακής πίεσης. Σύμφωνα με τον Joseph J. Pinzone ,διευθύνων Σύμβουλος και ιατρικός διευθυντής της Amai Wellness “έχουν υπάρξει πολλές μελέτες. Μια μελέτη -ορόσημο διαπίστωσε ότι η σεξουαλική επαφή μείωσε συγκεκριμένα τη συστολική αρτηριακή πίεση.»

5) Για όσους βαριούνται τη γυμναστική το σεξ αποτελεί μια καλή λύση . Το σεξ αποτελεί πραγματικά μια καλή μορφή άσκησης υποστηρίζουν οι ειδικοί . Κατά τη διάρκεια «καίει» κάποιος περίπου πέντε θερμίδες ανά λεπτό.

6) Μειώνει τον κίνδυνο ενός καρδιακού επεισοδίου. Μια καλή σεξουαλική ζωή κάνει καλό για την καρδιά σας. Το σεξ επίσης βοηθά στη διατήρηση των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης σας σε ισορροπία .

7) Μειώνει τους πόνους γι αυτό και οι ειδικοί λένε πριν πάρετε ένα παυσίπονο δοκιμάστε να έχετε ένα οργασμό. Σύμφωνα με τον διακεκριμένο καθηγητή του Κρατικού Πανεπιστημίου του New Jersey ο οοργασμός μπλοκάρει τον πόνο και καθώς κατά τη διάρκειά του απελευθερώνει μια ορμόνη που βοηθά στην καταπολέμηση του πόνου .

8) Το σεξ μπορεί μπορεί να βοηθήσει στην προφύλαξη από τον καρκίνο του προστάτη . Οι άνδρες που εκσπερματώνουν συχνά ( τουλάχιστον 21 φορές το μήνα ) έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη όπως προκύπτει από μια μελέτη , η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης .

9) Βελτιώνει τον ύπνο καθώς όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές “μετά τον οργασμό , η ορμόνη προλακτίνη απελευθερώνεται η οποία είναι υπεύθυνη για τα συναισθήματα της χαλάρωσης και της υπνηλίας “.

10) Αν είστε πολύ κοντά στο σύντροφό σας και έχετε καλή σεξουαλική ζωή τότε συμβάλλετε σημανστικά στο να μειωθεί το άγχος σας.

life2day.gr