Τα βότανα που θα σας ανακουφίσουν από τον πονόδοντο

Ένας από τους χειρότερους πόνους όπως πολλοί άνθρωποί αναφέρουν είναι ο πονόδοντος. Κάθε επίμονος πονόδοντος θα πρέπει να ελέγχεται από κάποιον οδοντίατρο, αλλά ευτυχώς δεν χρειάζεται να υποφέρετε μέχρι να πάτε εκεί καθώς υπάρχουν ορισμένα καλά βότανα για τον πονόδοντο.

Η χρήση βοτανικών ελαίων για τον πονόδοντο δεν είναι κάτι καινούργιο στην επιστημονική οδοντιατρική. Από το 1946 υπάρχουν δημοσιεύσεις από επιστήμονες που αναφέρουν ότι τα βοτανικά αιθέρια έλαια είναι τα κύρια δραστικά συστατικά των σκευασμάτων για τον πονόδοντο. Από αυτά τα πιο σημαντικά είναι το γαρίφαλο, το τζίντζερ αλλά και το σουσάμι.

Το γαριφαλλέλαιο υποστηρίζεται στην Γερμανία από την Επιτροπή Ε, που είναι το σώμα των ειδικών της φυσικής ιατρικής που κάνει της βοτανικές συστάσεις, ως αναισθητικό και αντισηπτικό για τον πονόδοντο. Το έλαιο δεν καταπίνεται , αλλά πρέπει να το βάλετε κατευθείαν πάνω στο δόντι.

Μια κομπρέσα που φτιάχνεται από το τζίντζερ φαίνεται ότι ανακουφίζει από τον πονόδοντο. Για να φτιάξετε την κομπρέσα, αναμείξτε το μπαχαρικό σε σκόνη μέσα σε αρκετό νερό για να φτιάξετε μια κολλώδη ζύμη. Στην συνέχεια βάλτε το βαμβάκι κατευθείαν πάνω στο δόντι χωρίς όμως να ακουμπά πάνω στα ούλα σας. Αν δεν μπορείτε να αντέξετε το κάψιμο, ξεπλύντε το στόμα σας και δοκιμάστε μια άλλη θεραπεία.

Μια παραδοσιακή κινέζικη συνταγή του 4ου αιώνα για τον πονόδοντο αναφέρει ότι βράζουμε ένα μέρος από σπόρους σουσαμιού με δύο μέρη νερού μέχρι να μείνει το μισό από το υγρό. Το αφέψημα που θα προκύψει, αν το βάλετε κατευθείαν πάνω στο δόντι, κάνει θαύματα.

 Πηγή