Ταλιατέλες με σάλτσα από καλαμαράκια

Ταλιατέλες με σάλτσα από καλαμαράκια

Μια συνταγή για γευστική αλλά και νηστίσιμη μακαρονάδα

Υλικά

  • 600 γρ. ταλιατέλες
  • 1½ κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα (λεπτές ροδέλες)
  • 2 πιπεριές πράσινες μέτριες ή 1 πράσινη και 1 κίτρινη (λωρίδες)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης μέτριες, σε λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1½ φλιτζάνι ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • ¼ φλιτζανιού ούζο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  •  αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα καλαμαράκια και τα αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους. Όταν αρχίζουν τα υγρά να απορροφώνται, προσθέτετε τις πιπεριές και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν.
  2. Σβήνετε με το ούζο ή το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια και να μείνουν με τη σάλτσα τους.
  3. Για να ετοιμάσετε τις ταλιατέλες τις βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις σουρώνετε χωρίς να τις ξεπλύνετε με νερό. Τις περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο αμέσως και τις ανακατεύετε για να μην κολλήσουν.
  4. Σερβίρετε τις ταλιατέλες στα πιάτα και τις περιχύνετε με τα καλαμαράκια και τη σάλτσα τους.

Πηγή: newsbeast.gr, sidagi.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *