Τακτοποιήστε την Κουζίνα σας με Αυτόν τον Τρόπο!

Η κουζίνα είναι το δωμάτιο του σπιτιού που δείχνει πάντα ακατάστατο, γιατί χρησιμοποιείται πιο πολύ από κάθε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Μπορεί, λοιπόν, το σπίτι σας να είναι πεντακάθαρο αλλά υπάρχουν μερικά συνηθισμένα λάθη οργάνωσης που κάνουν την κουζίνα να δείχνει ακατάσταστη. Δείτε πως θα τα διορθώσετε.

Τακτοποιημένοι χώροι που στην πραγματικότητα είναι ατακτοποίητοι Μπορεί πάνω στους πάγκους της κουζίνας να επικρατεί τάξη, όμως αυτό δε σημαίνει πως υπάρχει όντως οργάνωση. Το να έχετε έναν πάγκο γεμάτο με βαζάκια, δοχεία και κουτιά (έστω και τακτοποιημένα!) δεν σημαίνει πως είστε τακτικοί, αλλά πως απλά δε αντέχετε την πλήρη αταξία. Ξεκινήστε να πετάτε όλα όσα δεν χρειάζεστε και οργανωθείτε καλύτερα ώστε να αδειάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο οι πάγκοι της κουζίνας σας.

Ξεκαθαρίστε τις σημειώσεις στο ψυγείο Κρατήστε μόνο ένα σημειωματάριο πάνω στο ψυγείο και δεσμευτείτε ότι θα γράφετε εκεί μόνο όσα χωράνε σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος χαρτιού. Μόλις η λίστα γεμίσει θα πρέπει είτε να πάτε να τα ψωνίσετε ή κάτι να αφαιρέσετε. Είναι αγχωτικό το θέαμα ενός ψυγείου γεμάτο με μαγνητάκια, τηλέφωνα, καταλόγους και ατελείωτες λίστες για ψώνια.

Φτιάξτε έναν πίνακα σημειώσεων Συνήθως αυτά που γράφονται πάνω στο ψυγείο δεν τα βλέπουν πολλοί. Γι’ αυτό φτιάξτε έναν μικρό πίνακα και τοποθετήστε τον σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού. Έτσι όλοι θα ξέρουν πως αν θέλουν να δουν τις ή τα ψώνια που έχουν να κάνουν.

Ξεκαθάρισμα ντουλαπιών Αδειάστε όλα τα ντουλάπια της κουζίνας και ξεκαθαρίστε όλα όσα βρίσκονται εκεί μέσα. Πετάξτε τα τρόφιμαπου έχουν λήξει και δώστε σε φίλους πράγματα που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Η τάξη ξεκινάει από μέσα προς τα έξω γι’ αυτό και τα ντουλάπια πρέπει να είναι τα πρώτα που πρέπει να είναι τακτοποιημένα.

Τακτοποιήστε τα ντουλάπια σας για να βρίσκετε εύκολα όλα όσα θέλετε.

Οργάνωση αποθηκευτικών χώρων Το να ρίχνετε μέσα στα συρτάρια της κουζίνας ό,τι δεν χρειάζεστε, δεν είναι οργάνωση. Αν δυσκολεύεστε να οργανώσετε τα συρτάρια σας, τότε τοποθετήστε μέσα σε αυτά άλλα κουτιά ή δοχεία για μεγαλύτερη ευκολία στη διατήρηση της τάξης.

Οργάνωση πρώτα, ψώνια μετά Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν θέλουν να οργανώσουν την κουζίνα τους κάνουν το εξής λάθος. Ψωνίζουν διάφορα αντικείμενα που θα τους βοηθήσουν στην οργάνωση του χώρου πριν καλά-καλά ξεκαθαρίσουν την κουζίνα τους. Πρώτα πρέπει να καταλάβετε τις ανάγκες της κουζίνας σας και μετά να βγείτε για ψώνια αγοράζοντας αντικείμενα που θα την κάνουν ακόμα πιο οργανωμένη.

Πηγή