tartakerasi4 (700 x 562)

Τάρτα Κεράσι! Μεγάλη απόλαυση!

Υλικά

Για την ζύμη:

  • 500γρ αλεύρι
  • 180γ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 250γρ κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 1 αυγό (για το ψήσιμο)
  • 25cm φόρμα για τάρτα

Γἐμιση:

  • 700γρ κεράσια, χωρίς κουκούτσια (φρέσκα η κατεψυγμένα)
  • 3 κ.σ.κόρν φλάουρ
  • 2 κ.σ.ζάχαρη

  tarta

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινάμε με την ζύμη. Κοσκινίστε το αλεύρι στο μίξερ σας, προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε σε μέτρια ένταση μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.  Προσθέστε την ζάχαρη και μετά τα αυγά και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε στον πἀγκο σας και πλάστε μεχρι να γινει συμπαγές η ζύμη. Χωρίστε σε 2 κομμάτια (το ένα λιγο πιο μεγάλο για την βάση), τυλίξτε με μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Για την γέμιση, βάλτε τα κεράσια σας σε ένα μπολ με το κορν φλάουρ και την ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Αν έχουν βγάλει πολυ ζουμί, αφαιρέστε το αφήνοντας το πολύ 3 κΣ στο μείγμα μέσα αλλιώς θα λασπώσει η ζύμη στο ψήσιμο.
  3. Με εναν πλάστη, ανοίξτε την ζύμη (το μεγαλύτερο κομμάτι, περἰπου 2/3) για να χωρέσει στην φόρμα σας. Μεταφέρετε στην φόρμα και αφαιρέστε περίσσια ζύμη με ένα μαχαίρι απο τις άκρες.
  4. Προσθέστε την γέμιση στην πίτα. Απο πἀνω μπορείτε είτε να ανοίξετε την υπόλοιπη ζύμη και να την βάλετε απο πάνω δημιουργήστε πλέγμα.
  5. Χτυπἠστε το αυγό και με μια βούρτσα αλείψτε την τάρτα απο πάνω και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 30 λεπτά η μέχρι να πάρει χρώμα . Μετά το ψήσιμο, αφήστε την πίτα να κρυώσει τουλάχιστον 15 λεπτά για να μην σας διαλυθεί στο κόψιμο. Σερβίρετε με φρέσκια σαντυγί.

tartakerasi