Σώστε τα ρούχα που έχουν «μπει» στο πλύσιμο -Το κόλπο μίας μπλόγκερ

Εχει τύχει και σε εσάς, όπως και σε εμάς. Βιαζόμαστε και πρέπει οπωσδήποτε να βάλουμε πλυντήριο. Παίρνουμε τα ρούχα και τα βάζουμε στον κάδο. Την ώρα, όμως, του απλώματος συνειδητοποιούμε το τεράστιο λάθος που κάναμε… πάλι.

Πάλι συρρικνώσαμε ένα από τα ρούχα! Πλέον είναι κατάλληλο ή για ένα παιδί ή για κάποιον πιο μικροκαμωμένο από εμάς.

Η lifestyle blogger, όμως, Jill Nystul έχει τη λύση, βάζοντας τέλος στα συρρικνωμένα ρούχα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σαμπουάν για μωρά και ζεστό νερό.

Σε έναν κουβά με ζεστό νερό ρίχνουμε ένα τρίτο του φλιτζανιού σαμπουάν για μωρά. Βάζουμε το ρούχο και το αφήνουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια, χτυπάμε λίγο το ρούχο ή το τραβάμε σιγά σιγά.

Όπως εξηγεί η blogger, αυτό μπορεί να βοηθήσει τις ίνες να χαλαρώσουν και το ρούχο μας να επιστρέψει στην παλιά του μορφή.

Όμως η διαδικασία δεν τελειώνει εδώ. Αφού το βγάλουμε από τον κουβά, το τυλίγουμε σε μια πετσέτα και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Το τελικό στάδιο, θέλει να ξεδιπλώνουμε την πετσέτα και να τοποθετούμε το ρούχο σε μια στεγνή πετσέτα. Το τεντώνουμε απαλά και το φέρνουμε στην παλιά του μορφή. Με τη βοήθεια ορισμένων βαριών αντικειμένων το κρατάμε στη θέση τους.

Έτοιμο, όπως ήταν παλιά!

Πηγή