Σφουγγάρι Πιάτων: Πανέξυπνοι Τρόποι για να το Χρησιμοποιήσετε

Όχι, η θέση του δεν είναι μόνο δίπλα στο νεροχύτη της κουζίνας. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταπεινό σφουγγάρι πιάτων.

Σωστό ή λάθος: Το σφουγγάρι για τα πιάτα είναι ιδανικό μόνο για να πλένετε τα πιάτα σας. Λάθος! Μπορεί η πεζή πραγματικότητα να το θέλει σταθερά πάνω στον νεροχύτη της κουζίνας, δίπλα στο απορρυπαντικό πιάτων, αλλά η αλήθεια είναι ότι το σφουγγάρι για τα πιάτα έχει πολλαπλές οικιακές χρήσεις. Κρατώντας το, μάλιστα, κλεισμένο στην κουζίνα σας, δεν απολαμβάνετε τις κρυφές του δυνάμεις. Από την καθαριότητα μέχρι τη διακόσμηση, δείτε γιατί το σφουγγάρι είναι πιο χρήσιμο απ’ όσο νομίζατε και γιατί αποτελεί τον απόλυτο σύμμαχο κάθε έξυπνης νοικοκυράς.

Αποχαιρετίστε το γάριασμα από τα ρούχα σας χρησιμοποιώντας τη σκληρή πλευρά του σφουγγαριού για να αφαιρέσετε τους μικρούς κι αντιαισθητικούς κόμπους υφάσματος από τις μπλούζες, τις ζακέτες και τα πλεχτά σας.

Το σφουγγάρι για τα πιάτα βάζει τέλος στα γαριασμένα ρούχα.

Αφαιρέστε τις τρίχες του κατοικιδίου σας από το χαλί σας εύκολα και αποτελεσματικά απλά περνώντας την επιφάνειά του με ένα νωπό σφουγγάρι για τα πιάτα.

Προστατεύστε εύθραυστα αντικείμενα αξίας κατά την αποθήκευσή τους, καλύπτοντας την επιφάνειά τους με σφουγγάρια για τα πιάτα. Πώς θα το καταφέρετε; Βρέξτε λίγο το σφουγγάρι, τυλίξτε το γύρω από το αντικείμενο που θέλετε να αποθηκεύσετε και στερεώστε το ένα λάστιχο.

Πείτε «αντίο» στο βαμβάκι και ξεβάψτε εύκολα τα νύχια σας απλά βάζοντας ένα σφουγγάρι για τα πιάτα σε ένα γυάλινο δοχείο. Γεμίστε το με ασετόν και χρησιμοποιήστε το σπόγγο την επόμενη φορά που θέλετε να αλλάξετε χρώμα.

Κάτω το βαμβάκι! Το σφουγγάρι για τα πιάτα σας βοηθά να ξεβάψετε τα νύχια σας εύκολα και γρήγορα.

Δεν ξέρετε πού θέλετε να τοποθετήσετε το νέο σας βάζο; Μέχρι να καταλήξετε στην τελική του θέση, προστατέψτε την επιφάνεια του coffee table σας από πιθανές γρατζουνιές και γδαρσίματα: κόψτε ένα σφουγγάρι για τα πιάτα σε λεπτά κομμάτια, κολλήστε το με λίγη κολλητική ταινία πάνω στα νέα σας διακοσμητικά αποκτήματα κι αφαιρέστε τα μόνο όταν τους βρείτε την τελική θέση.

Βάλτε ένα σφουγγάρι για τα πιάτα στον πάτο του δοχείου για τις ομπρέλες. Με αυτόν τον εύκολο τρόπο, θα αποφύγετε την εμφάνιση μούχλας και την υπερχείλιση νερού μιας και το σφουγγάρι θα απορροφήσει όλη την υγρασία.

Γίνεται το σφουγγάρι για τα πιάτα να κρατάει φρέσκα τα λαχανικά σας; Κι όμως, γίνεται!

Διατηρήστε τα λαχανικά και τα φρούτα σας φρέσκα για περισσότερο καιρό, απλά τοποθετώντας ένα στεγνό σφουγγάρι για τα πιάτα στο συρτάρι του ψυγείου. Φροντίστε να ελέγχετε κάθε 2-3 μέρες το σφουγγαρι για υγρασία, να το στύβετε, να το αποστειρώνετε και να το αφήνετε να στεγνώσει καλά προτού το βάλετε ξανά στο ψυγείο.

Κάντε το ψυγείο σας να μυρίζει όμορφα. Ρίξτε λίγη σόδα πάνω σε ένα ελαφρώς βρεγμένο σφουγγάρι πιάτων και βάλτε το στο ψυγείο. Αμέσως αυτό θα αρχίσει να απορροφάει τις άσχημες μυρωδιές.

Διατηρήστε ενυδατωμένα τα φυτά σας για πολύ περισσότερο με τη βοήθεια ενός σφουγγαριού.

Τοποθετήστε ένα σφουγγάρι για τα πιάτα στις γλάστρες σας (στον πάτο τους) για να διατηρήσετε τα φυτά σας φρέσκα και ποτισμένα. Το σφουγγάρι απορροφά το επιπλέον νερό παρέχοντας στα φυτά σας ακριβώς όσο νερό χρειάζονται για να… ξεδιψάσουν και, παράλληλα, προστατεύει τις ρίζες από τον μαρασμό.

Πηγή