kantaif6501 (500 x 342)

Συνταγή για ρολάκια από κανταΐφι με χαλούμι!

Μπορεί να το έχεις συνηθίσει σε γλυκά, αλλά σήμερα θα το χρησιμοποιήσεις για φαγητό. Φτιάξε ρολάκια από κανταΐφι με γέμιση χαλούμι και θα ξετρελαθείς.

Υλικά

  • 500 γραμμ. φρέσκια ανάλατη αναρή

  • 1 φλιτζ. τριμμένο μαλακό χαλούμι

  • 2 κουταλάκια τριμμένος ξηρός δυόσμος

  • 1 πακέτο (500 γραμμ. περίπου) κατεψυγμένο κανταΐφι, ξεπαγωμένο

  • ½ φλιτζ.  λιωμένο βούτυρο

  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνετε την αναρή καλά με πιρούνι, να μην υπάρχουν μεγάλα κουβαράκια. Τη βάζετε μαζί με το τριμμένο χαλούμι, το δυόσμο, μπόλικο πιπέρι και αλάτι σε ένα μπολ και ζυμώνετε καλά το μείγμα και το κρατάτε στην άκρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Βουτυρώνετε ένα ταψί του φούρνου. Ξαίνετε το κανταΐφι για να ανοίξει και παίρνετε μια γερή χούφτα περίπου.

Το απλώνετε ομοιόμορφα σε τετράγωνο πλευράς 10 εκ. περίπου και το αλείφετε με βούτυρο. Παίρνετε μια γεμάτη κουταλιά μείγματος αναρής, την πλάθετε σε μακρόστενο «κεφτέ», τη βάζετε πάνω στο κανταΐφι, στην κάτω άκρη και το τυλίγετε σε ρολό.

Το βάζετε στο ταψί και συνεχίζετε με το υπόλοιπο μείγμα. Τέλος, αλείφετε ελαφρά την επιφάνεια των ρολών με λίγο ακόμη βούτυρο και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα σερβίρετε ζεστά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *