Συγκινητικό βίντεο: Ενα διαφορετικό Carpool Karaoke με μαμάδες και παιδιά με σύνδρομο Down (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη συγκίνηση έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δείχνει μια ομάδα μαμάδων με παιδιά με σύνδρομο Down που δημιούργησαν το δικό τους Carpool Karaoke για την αύξηση της ευαισθητοποίησης για την κατάσταση αυτή.

Το αξιολάτρευτο βίντεο απεικονίζει μαμάδες και παιδιά να χρησιμοποιούν το Makaton – μια μορφή νοηματικής γλώσσας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά άτομα με μαθησιακές δυσκολίες να επικοινωνούν – καθώς τραγουδούν το «A Thousand Years» της Κριστίνα Πέρι.

Το βίντεο ανέβηκε στο YouTube στις 12 Μαρτίου και έχει ήδη πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές – μεταξύ αυτών και ο αρχικός δημιουργός του Carpool Karaoke, Τζέιμς Κορντέν.

Ο παρουσιαστής και ηθοποιός τουίταρε πως το βίντεο ήταν το «πιο όμορφο Carpool Karaoke» προσθέτοντας «με έκανε να κλάψω».

Η ομάδα που έφτιαξε το βίντεο αποτελεί μέρος μια κοινότητας του Facebook που ονομάζεται «DesignerGenes», η οποία δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει γονείς που έχουν παιδιά με σύνδρομο Down. Το έφτιαξαν για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την κατάσταση και το έδωσαν στη δημοσιότητα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down στις 21 Μαρτίου.

Η επιλογή του τραγουδιού ήταν εμπνευσμένη από την Signing Hands UK, που έγραψε με νοήματα μια έκδοση του τραγουδιού.

Το συγκινητικό βίντεο οργανώθηκε από την μαμά Μπέκι Κάρλες, της οποίας ο 4χρονος γιος Άρτσι, έχει σύνδρομο Down.

Όπως δήλωσε στο Coventry Telegraph: «Πιστεύουμε ότι αυτό το βίντεο έχει πραγματικά τη δύναμη να συγκεντρώσει τις περισσότερες προβολές σε όλο τον κόσμο στην Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down φέτος, γι’ αυτό σας παροτρύνουμε να το μοιραστείτε, να το μοιραστείτε για να μας βοηθήσετε να το κάνουμε επιτυχία».

Πηγή