Συγκινητική διαφήμιση παροτρύνει τους άντρες να βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού

Συγκινητική διαφήμιση παροτρύνει τους άντρες να βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού

Στην εντυπωσιακή διαφήμιση γνωστού απορρυπαντικού βλέπουμε μια γυναίκα που μεγαλώνει το παιδί της, έχει μια δουλειά πλήρους απασχόλησης και συντηρεί το σπίτι της, ενώ ο άντρας κάθεται και βλέπει τηλεόραση. Το συγκεκριμένο διαφημιστικό δημιουργήθηκε από την διαφημιστική εταιρία BBDO στην Βομβάη και κατάφερε να μετατρέψει ένα συνηθισμένο διαφημιστικό  απορρυπαντικού σε μια ισχυρή δήλωση σχετικά με τα διπλά μέτρα και σταθμά που υπάρχουν μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Επίσης, βλέπουμε τον πατέρα της γυναίκας που ξαφνικά συνειδητοποιεί, ότι η συμπεριφορά του ως σύζυγος διαιωνίζεται και στην οικογένεια της κόρης του. Εκείνη την στιγμή κατακλύζεται από λύπη και τύψεις και αποφασίζει να κάνει μια αλλαγή προς το καλύτερο… αρχίζοντας από τώρα!

Η διαφήμιση γίνεται μια απολογητική επιστολή στην κόρη του, την γυναίκα του και σε όλες τις γυναίκες της χώρας του. Στην Ινδία είναι πολύ συνηθισμένο η θέση της γυναίκας να είναι στο πλυσταριό και στην κουζίνα. Η διαφήμιση θέλει να καταρρίψει τα στερεότυπα αυτά και να παροτρύνει τους συζύγους να βοηθούν τις γυναίκες τους στις δουλειές του σπιτιού και να φέρει την ισορροπία των φύλων στο πλαίσιο της οικογενειακής δυναμικής. Δείτε παρακάτω την διαφήμιση #ShareTheLoad και θα καταλάβετε, γιατί είχε τόσο μεγάλη απήχηση!