Στο Φαγητό μας υπάρχει ΚΑΤΙ αηδιαστικό που επιδεινώνει σχεδόν Όλες τις Χρόνιες Παθήσεις. Δείτε ΠΩΣ να το Αποφύγετε!

Το πρώτο πράγμα που σκέφτονται οι γιατροί όταν συναντάνε έναν ασθενή είναι ποιες είναι οι αιτίες της πάθησης του. Υπάρχουν υποβόσκοντες παράγοντες σε κάθε μοναδική περίπτωση που είναι πιο σημαντικοί από την θεραπεία.

Γιατί δεν αρκεί να θεραπεύονται τα συμπτώματα

Είναι σημαντικό να μην πέσει κανείς στην παγίδα της καταστολής των συμπτωμάτων κυνηγώντας κάθε σύμπτωμα καθώς αυτό εμφανίζεται. Ακούγοντας τι λέει το σώμα μέσα από τα συμπτώματα, ακούμε μια πολύ σημαντική ιστορία με στοιχεία για το πώς μπορεί να θεραπευτεί κάθε πάθηση από την πηγή της.

Οι γιατροί πρέπει να μαζεύουν τις πληροφορίες αυτές σαν κομμάτια από παζλ ώστε να τα ενώσουν και να έχουν μια μεγαλύτερη και πιο ξεκάθαρη εικόνα της υγείας των ασθενών. Πολλά συμπτώματα, ειδικά χρόνιων παθήσεων, προέρχονται από ανισορροπία ή/και διαταραχή στο γαστρεντερικό σύστημα. Το γαστρεντερικό σύστημα είναι βασικό για την υγεία μας.

Πολλοί ασθενείς βελτιώνονται σημαντικά όταν εντοπίζεται η πηγή των συμπτωμάτων τους και σε πολλούς ξεκινάνε από το γαστρεντερικό σύστημα. Συμπτώματα όπως χρόνια κόπωση, δερματικά προβλήματα, επίμονες λοιμώξεις, χρόνιος πόνος στις αρθρώσεις και μειωμένη πνευματική διαύγεια, πονοκέφαλοι, ακόμα και η πιτυρίδα συχνά ξεκινούν από το έντερο.

Ποιο είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα; Οι μύκητες. Συχνά υπάρχουν κρυφοί μύκητες στο φαγητό. Παρ’όλο που μπορεί να υπάρχουν πολλά παθογόνα μικρόβια στο λεπτό έντερο, συχνά οι μύκητες είναι η κύρια αιτία μιας χρόνιας πάθησης.

Ωστόσο, οι μύκητες είναι μέρος ενός υγιούς εντερικού συστήματος. Το πρόβλημα είναι η ποσότητα. Γιατί κάτι που θεωρείται υγιές μπορεί να προκαλέσει τόσα πολλά προβλήματα;

Οι διατροφικές μας συνήθειες και ο τρόπος ζωής προκαλούν τεράστια πίεση στην μικροχλωρίδα του εντέρου. Σαν ένα χωνευτήριο όπου αναμιγνύονται καλά και κακά μικρόβια – όλα μαζί. Αυτό εγγυάται χάος. Ό,τι τρώμε, πίνουμε και αναπνέουμε έχει την ικανότητα να μας θεραπεύσει ή να κάνει κακό στο σώμα, ξεκινώντας από το γαστρεντερικό σύστημα. Τα προβλήματα στο γαστρεντερικό μπορεί να προκαλέσουν χρόνιες ασθένειες.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη των μυκήτων. Η υπερανάπτυξη τους είναι κάτι το συνηθισμένο, αλλά πολλοί γιατροί την αγνοούν και πολλοί άνθρωποι δεν την γνωρίζουν καν. Μην αγνοείτε άλλο τα συμπτώματα. Δείτε παρακάτω 5 τρόπους για να την αντιμετωπίσετε.

Πώς να μειώσετε την ανάπτυξη των μυκήτων

https://www.youtube.com/watch?v=YHcZYkZrmGs

1. Μειώστε τις τροφές με μύκητες

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν πώς τους επηρεάζουν αυτές οι τροφές. Δεν είμαστε απλά ό,τι τρώμε, αλλά και ό,τι απορροφάμε. Πολλά τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά στην πραγματικότητα επιδεινώνουν την κατάσταση των της χλωρίδας στο έντερό μας. Τέτοια είναι το ψωμί, τα μάφιν, τα αρτοσκευάσματα, το ξίδι, τα εσπεριδοειδή, η μπίρα και το κρασί, οι μπανάνες, τα προϊόντα ζωικής προέλευσης όπου έχουν χρησιμοποιηθεί αντιβιωτικά και τα περισσότερα τυριά.

2. Κόψτε την ζάχαρη

Η ζάχαρη επιταχύνει την ανάπτυξη των μυκήτων. Οι μύκητες λατρεύουν την ζάχαρη. Έτσι, κι εμείς λατρεύουμε την ζάχαρη. Γι’αυτό και είναι τόσο δύσκολο να την κόψουμε.

3. Επιστρατεύστε το βαρύ πυροβολικό

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί φυσικοί παράγοντες που είναι ασφαλείς (αλλά ισχυροί) και βοηθάνε να φέρουμε ισορροπία στο γαστρεντερικό μας σύστημα, όπως το σκόρδο, το έλαιο ρίγανης, το εκχύλισμα σπόρου κίτρου, το καπρυλικό οξύ και το ενδεκυλενικό οξύ.

Παρ’όλο που αυτά συμβάλλουν αρκετά, υπάρχουν και μύκητες που αντιστέκονται ακόμα και σε φαρμακευτικές αγωγές. Ευτυχώς, υπάρχουν εξετάσεις που μπορούν να καθορίσουν ποιος τρόπος αντιμετώπισης είναι πιο αποτελεσματικός σε κάθε περίπτωση.

4. Προβιοτικά

Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε πολλές χρόνιες παθήσεις. Ο πιο πιθανός λόγος είναι ότι βελτιώνουν την απορρόφηση των συστατικών και μειώνουν τα απόβλητα. Προσοχή, όμως, δεν είναι όλα τα προβιοτικά το ίδιο! Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί οργανισμοί, γι’αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείτε την υψηλότερη ποιότητα για καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, είναι σημαντικό να λαμβάνετε ποικιλία προβιοτικών σε δόση 60-100 δισεκατομμύρια τη μέρα.

5. Φυτικές ίνες

Οι ίνες είναι πολύ σημαντικές για την υγεία του εντέρου. Πέρα από το ότι ρυθμίζουν την λειτουργία του, ο συνδυασμός διαλυτών και αδιάλυτων ινών είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη υγειών βακτηρίων. Μειώνει τους κρυφούς μύκητες στο φαγητό. Καθώς πεθαίνουν, οι ίνες βοηθάνε να καθαριστούν οι επιβλαβείς τοξίνες που απελευθερώνονται από αυτά τα τοξικά μικρόβια.

Αν εξουδετερωθούν μεγάλες ποσότητες μυκήτων από το σώμα, μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα γρίπης, γνωστό και ως αντίδραση Herxheimer. Αν σας έχει συμβεί στο παρελθόν, τότε ξέρετε πόσο δυσάρεστη είναι η αίσθηση. Ωστόσο, αυξάνοντας την πρόσληψη φυτικών ινών βοηθάτε στην πρόληψη και την μείωση αυτών των συμπτωμάτων αλλά και στην διατήρηση της ισορροπίας της μικροχλωρίδας.

Πηγή