Στα 13 του, η μητέρα του διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος. 4 χρόνια μετά, αυτός ο έφηβος δημιούργησε ΚΑΤΙ εκπληκτικό!

Ο Julián Ríos Cantú ήταν μόλις 13 ετών όταν βίωσε την χειρότερη στιγμή της ζωής του: η μητέρα του διαγνώστηκε με καρκίνο του στήθους και οι γιατροί δεν της έδιναν πολλές ελπίδες. Το νεαρό αγόρι από το Μεξικό έπρεπε να προετοιμαστεί για την απώλειά της.

Αυτό που έκανε την κατάσταση ακόμα πιο τραγική ήταν το γεγονός πως η μητέρα του θα μπορούσε να είχε κάνει χημειοθεραπεία εάν η διάγνωση είχε γίνει πιο νωρίς. Ο καρκίνος της όμως ήταν σε τόσο προχωρημένο στάδιο που έπρεπε να κάνε μαστεκτομή και στα δύο στήθη για να σωθεί.

Η μητέρα του τελικά τα κατάφερε παρά τις προσδοκίες και ήξερε πως έπρεπε να κάνει κάτι για να δείξει την ευγνωμοσύνη του. Ήθελε να εξασφαλίσει πως θα μπορούσε να προβλεφθεί ο καρκίνος όσο πιο νωρίς γινόταν έτσι ώστε να υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για επιβίωση.

Όταν ο καρκίνος του στήθους εντοπίζεται με μαστογραφία, συχνά είναι πολύ αργά. Γι’αυτό και είναι πολύ σημαντικός ο αυτοέλεγχος, ειδικά σε χώρες όπου το σύστημα υγείας είναι περιορισμένο, όπως στο Μεξικό. Οι γυναίκες πρέπει να εξετάζουν τους εαυτούς τους και να αναγνωρίζουν πότε κάτι δεν πάει καλά.

Έτσι, ο Julián έπιασε δουλειά: μελέτησε κάθε πλευρά του καρκίνου του στήθους, συμπεριλαμβανομένου και τρόπων διάγνωσης και στην ηλικία των 17 ίδρυσε την δική του εταιρία με όνομα Higia Technologies. Ο στόχος του ήταν να βρει έναν τρόπο έτσι ώστε γυναίκες από όλο τον κόσμο να μπορούν να καταλάβουν όσο πιο νωρίς γίνεται πως έχουν αυτή την μορφή καρκίνου.

Η εταιρία του έκανε αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες και η πιο πρόσφατη είναι η κατασκευή ενός σουτιέν με 200 αισθητήρες πάνω του. Αυτοί οι αισθητήρες μπορούν να παρακολουθούν και να αναλύουν μεγάλο όγκο δεδομένων και να αναγνωρίζουν αλλαγές στο στήθος. Αυτά τα δεδομένα στέλνονται μετά σε γιατρούς για να ελέγχουν την κατάσταση του ασθενή. Ο Julián είναι πολύ περήφανος για την εφεύρεσή του.

Ο τρόπος λειτουργίας της συσκευής είναι απλός αλλά πολύ έξυπνος: οι όγκοι προκαλούν αύξηση στην ροή του αίματος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας. Το σουτιέν παρακολουθεί την θερμοκρασία, μεταφέρει τα δεδομένα σε μία εφαρμογή και ειδοποιεί την γυναίκα εάν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή.

Φορώντας το σουτιέν για 60 με 90 λεπτά την εβδομάδα, παρέχονται επαρκή δεδομένα για να ελέγχετε η κατάσταση του στήθους. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι πως η θερμοκρασία παίρνεται κάθε φορά στο ίδιο σημείο και έτσι τα αποτελέσματα είναι πολύ ακριβή.

Ο Julián έχει ήδη τιμηθεί από τον πρόεδρο του Μεξικό για τα επιτεύγματά του. Το σουτιέν δεν έχει βγει ακόμα στην αγορά, αλλά ελπίζουμε να το δούμε αφού γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές. Ο Julián και οι φίλοι του είναι σίγουροι πως η εφεύρεσή τους θα είναι πετυχημένη.

Julián Ríos Cantú recibió el Global Student Entrepreneur Award en Alemania por su brasier con sensores para la detección del cáncer de mama. pic.twitter.com/rh5oxeA8dH

 

 

Είναι μόλις 18 αλλά είναι ήδη εφευρέτης και επιχειρηματίας και η δουλειά του θα μπορεί να σώζει αμέτρητες ζωές. Η διάγνωση της μητέρας του ήταν μία πολύ τρομακτική εμπειρία για εκείνον αλλά κατάφερε να την μετατρέψει σε κάτι πολύ θετικό. Του ευχόμαστε ότι καλύτερο για το μέλλον! Πηγή