Σταφιδόψωμα αφράτα !!!

Σταφιδόψωμα άπαιχτα!!! Πολύ αφράτα και γευστικά!!!

Υλικά

  • 250 γρ χλιαρό νερό
  • 100 γρ ηλιέλαιο
  • 180 γρ ζάχαρη
  •  2 φακ, ξηρή ή 50 γρ νωπή μαγιά
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ γλυκού κανέλα .600 γρ αλεύρι τσουρεκιού
  • 100 γρ σταφίδες
  • (και 1 κουτ βούτυρο
  • 1/2 κουτ γλυκού μέλι για το άλειμμα)

Εκτέλεση Νερό , λάδι , ζάχαρη , μαγιά στον κάδο του μίξερ να βγάλει φυσαλίδες για 15 περίπου λεπτά Προσθέτουμε αυγό με αλάτι και αλεύρι κανέλα . Ζυμώνουμε με το μίξερ για 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα ..και ρίχνουμε τις σταφίδες . Αφήνουμε 20 λεπτά να γίνει η ζύμη .

Σε λαδωμένο επιφάνεια με λαδωμένα χέρια φτιάχνουμε μπαλάκια 80- 100 γρ τα βάζουμε στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ,αφήνουμε σκεπασμένα με νάιλον 30 -40 λεπτά να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον . Φουρνίζουμε στους 170 βαθμούς γιά 18 – 20 λεπτά (Ανάβοντας τον φούρνο βάζω στο πάτωμα του φούρνου ένα μεταλλικό ταψάκι. Εκεί φουρνίζοντας τα σταφιδόψωμα ρίχνω νερό. Έτσι δημιουργώ ατμό και αυτά παίρνουν ένα ωραίο χρώμα και μια ωραία γυαλάδα!!!) Μόλις ξεφουρνίσουμε έχουμε λιώσει το βούτυρο με το μέλι και με ένα πινέλο αλείφουμε τα ψωμάκια από επάνω .ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!

Φωτεινή Παρασκευοπουλου

Συνταγή George Chatzigiatroudakis!

Πηγή