Σπιτικές Λαδόπιτες

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι
  • 250 γρ νερό
  • 65 γρ μαργαρίνη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το νερό. Ανακατεύουμε και λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό, ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα χέρια μας.

Την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλάσια σε μέγεθος. Μπορεί να πάρει από 30 λεπτά έως 1 ½ ώρα ανάλογα με την θερμοκρασία του σπιτιού μας.

Τη ξαναζυμώνουμε και κόβουμε σε ίσα κομμάτια

Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια το κάθε ζυμαράκι με τον πλάστη (διάμετρος 20 εκ).

Έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε κάθε πίτα για 3΄-4΄από κάθε πλευρά.

Συνταγή Aναστασία Τ. για το idiva.gr