Σπιτικά ντόνατς μηστίσιμα

Υλικά

  • 2 ποτήρια νερό χλιαρό
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά

  • 4 κ.σ. ζάχαρη 
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο 
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Βάζω το μισό αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ να χτυπηθούν. Προσθέτω και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνω με τα χέρια να γίνει μια ωραία ζύμη που δε κολλάει στα χέρια Αφήνω τη ζύμη στο ψυγείο να φουσκώσει καλά 1 ώρα!! Ανοίγω ένα φύλλο όχι πολύ λεπτό Για να κόψω στο μέγεθος που θέλω παίρνω ένα στρογγυλό μικρό μπολάκι και ένα νεροπότηρο. Κόβω πρώτα το μεγάλο κύκλο με το μπολάκι μου και ύστερα το μικρό με το ποτήρι !!Η ζύμη που περισσεύει τη ξανά ζυμώνω και κάνω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει Αφήνω άλλη μισή ώρα τα ντόνατς να φουσκώσουν και στη συνέχεια τα τηγανίζω σε μπόλικο λάδι!!Στο τηγάνι διπλασιάζονται σε όγκο γι αυτό μην ανησυχείτε αν σας φαίνονται λεπτά. Μόλις τα βγάλω τα τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί και πασπαλίζω με μπόλικη ζάχαρη ..!!

Αυτή εδώ η ζύμη έμεινε όλη την νύχτα μέσα στο ψυγείο γιατί δεν πρόλαβα να τα φτιάξω ..γι αυτό έγινε έτσι!!

Gogo Samiou

Πηγή