Σπέσιαλ τούρτα Ferrero!!!!!!

Παντεσπάνι

  • 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

  • 6 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια φουντούκια αλεσμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλευρι
  • 2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν!

Προσθέτουμε κοσκινισμένα αλεύρι, κακάο, μπέικον ανακατεύουμε με μια μαριζ, σπάτουλα πολύ απαλά και τέλος ρίχνουμε τα φουντούκια φυσικά ανακάτεμα απαλό!

Τοποθετούμε σε δυο ταψάκια βουτυρωμένα 24cm και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 30 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο (δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι  απο σουβλάκια)!

Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά!

Κρέμα γέμισης

  • 300 γραμμάρια κρύα γάλακτος πολύ πολύ παγωμενη
  • 300 γραμμάρια κουβερτουρα
  • 4 κουταλιές της σούπας μερέντα
  • 5 γκοφρέτες ψιλοκομμένες
  • 150 γραμμάρια φουντούκια αλεσμένα

Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί!

Προσθέτουμε την μερέντα, την λιωμένη κουβερτούρα, τις γκοφρέτες και τέλος τα φουντούκια!

Συναρμολόγηση

Βάζουμε τον ένα πάτο στην πιατέλα σιροπιάζουμε με λίγο σιρόπι από γλυκό κουταλιού, ρίχνουμε απαλά την κρέμα, ξανά παντεσπάνι σιρόπιασμα και τέλος μπόλικη σοκολάτα γάλακτος ανακατεμένη με μπόλικα φουντούκια λίγο σπασμένα!

Διακοσμούμε με ότι θέλουμε!!

Tzeni Tsanaktsidou

Πηγή